fbpx
Automobili

2023 Toiota Crovn SUV curi, mogućnost za Australiju

Patentne slike koje izgledaju kao nadolazeća Toiota Crovn za 2023. pojavile su se na mreži uoči predstavljanja automobila na koji se pričalo sledećeg meseca, potvrđujući da će model premostiti jaz između limuzine i SUV-a.

Iako Tojota nije prodala Crovn u Australiji od 1988. godine, model je nastavio da se prodaje u Japanu kao serija premium limuzina i uživao je u ponovnom porastu popularnosti na lokalnom nivou zahvaljujući nedavnoj promeni ličnih pravila uvoza.

Međutim, Australija bi uskoro mogla da vidi kako se Kruna vraća. Japanski automobilski gigant je poslednjih meseci u Australiji zaštitio ime i značku Crovn, pružajući neke dokaze o ponovnom uvođenju modela.

Šaputanja iz Japana sugerišu da Tojota okreće Crovn od karoserije limuzine sa tri kutije – koja je pala u nemilost kupaca – umesto da usvoji kupe SUV nalik liftback-u kako bi vozilo učinilo konkurentnijim u odnosu na evropske modele na međunarodnim tržištima.Ove slike koje su objavili Design Vatch i Predict Cars tvrde da su patentne skice za predstojeću Krunu, koja bi na kraju mogla biti nazvana Crovn Cross.

Prema japanskoj publikaciji Best Car, nova kruna je duga 4930 mm – samo 5 mm kraća od BMV-a Ks6, ali je uža i kraća od nemačke sa 1840 mm i 1540 mm.

Iako nije potvrđeno, Best Car izveštava da će Crovn SUV biti ponuđen sa 2,5-litarskim četvorocilindričnim hibridnim motorom sa CVT automatikom ili 2,4-litarskim četvorocilindričnim hibridnim motorom sa turbo punjenjem sa šestostepenim automatskim.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button