fbpx
Uncategorized

2023 Subaru Outback KST turbo po ceni za Australiju, koji treba da bude ove godine

Subaru Outback za 2023. treba da dobije dugo očekivani turbo motor pre kraja ove godine, dostupan u dve klase modela po ceni od 52.190 dolara plus troškovi na putu.

U prodajnim salonima Subarua „pre Božića“, dve nove KST varijante uvode 2,4-litarski četvorocilindrični „bokser“ motor u liniji Outback, koji razvija 183 kV i 350 Nm, sa CVT automatskim i pogonom na sve točkove.

To je zdravo povećanje u odnosu na 138 kV i 245 Nm modela od 2,5 litara bez turbo motora – ali je manje za 10 kV/25 Nm u odnosu na američke KST modele – i povećava maksimalni kapacitet kočenja za vuču sa 2000 kg na 2400 kg.

Subaru kaže da turbo motor – koji se takođe koristi u VRKS-u, u boljem stanju – skraćuje vreme ubrzanja od 0-100 km/h za „otprilike 22 procenta“ – iako ne daje tvrdnju.Predstavljanje Outback KST-a poklapa se sa ažuriranjem za 2023. za ostatak Outback asortimana – međutim, Australiji će nedostajati poboljšani dizajn eksterijera koji je otkriven za američko tržište.

Cene su takođe porasle u ne-turbo opsegu za 1200 dolara kako bi se uračunale nove karakteristike – što je uvećalo cenu od 800 dolara ranije ove godine i 700 dolara krajem prošle godine.

Dostupni na višim razredima Sport i Touring modela – za premiju od 5000 USD u odnosu na neturbo motor – KST modeli sa turbo punjenjem mogu se razlikovati po dvostrukim izduvnim vrhovima, KST znački i LED svetlima za maglu (sa šest LED dioda).

Turbo verzije takođe dobijaju ponovo podešeno vešanje, revidirani prenosni odnos zadnjeg diferencijala i “materijal bez bakra” za kočione pločice za koji se tvrdi da “povećava kapacitet vuče i poboljšava performanse parkirne kočnice”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button