fbpx
Automobili

2023. Mercedes-Benz CLE mogao bi da zameni kabriolete E i C klase

Prema izveštaju AutoEkpress-a, Mercedes bi trebalo da predstavi novi kupe i kabriolet model nazvan CLE-klasa.


CLE će služiti kao zamena za C-klasu i E-klasu kupea i kabrioleta, jer Mercedes smanjuje broj modela u svojoj liniji.
Očekujemo da ćemo premijerno predstaviti CLE 2022. godine kao model 2023. godine.


Mercedes-Benz je u jednom trenutku prodao šest različitih kabriolet modela, ali proizvođač automobila drastično smanjuje broj droptopova u svojoj liniji. Kabriolet S klase i SLC klase već su nestali, a sada nove špijunske fotografije i obnovljeni američki zaštitni znak za ime „CLE“ sugerišu da će jedan model zameniti verzije C klase i E klase sa dvoja vrata .

Postavljena da se prodaje i kao kupe sa dvoja vrata i kao kabriolet, čini se da je klasa CLE duhovni naslednik prethodne klase CLK, koja je na sličan način premostila jaz između limuzina klase C i E klase. Verovatno će biti mehanički sličan novoj limuzini klase V206, koja će se standardno isporučivati sa 2.0-litarskim četvorocilindričnim motorom u SAD-u. Kao osnovnu verziju mogli bismo da vidimo model CLE300, sa mogućim CLE450 koji koristi turbo-punjeni 3.0 -linear šest u redu u E-klasi.

Na ovim špijunskim fotografijama možemo da vidimo da je kabriolet klase CLE nešto sjajniji i moderniji od klase C sa četvoro vrata, sa širim proporcijama i lepšim zadnjim delom. Ima mekani krov od platna, a ne teški i složeni uvlačivi tvrdi krov. Najbliži konkurenti biće mu kabrioleti BMV serije 4 i Audi A5, obojica takođe imaju meke ploče.

Očekujemo da odlazeći coupe i kabriolet modeli klase C prestanu da se proizvode do 2022. godine, dok će se E-klasa sa dvoje vrata možda zadržati još malo dok se ne otkrije klasa CLE. Njegova početna cena će verovatno biti oko 60.000 američkih dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button