fbpx
Uncategorized

2023 Mahindra Scorpio-N potvrđen za Australiju, KSUV700 odložen

Pogon na sva četiri točka Mahindra Scorpio-N iz 2023. sa karoserijom na okviru je planiran za australijsko lansiranje negde sledeće godine – zajedno sa srednjim SUV-om izvedenim iz automobila KSUV700, koji je sada odložen od njegovog prvobitnog lansiranja krajem 2022.

Pozicioniran kao naslednik indijskog 20-godišnjeg Scorpio pogona na sva četiri točka – SUV verzije australijskog Pik-Up ute – novi Scorpio-N se nalazi na vrhu nove šasije karoserije na okviru, sa novim stilom, više prostora , i daleko moderniji enterijer sa domom za čak sedam sedišta.

Međutim, danas objavljene specifikacije sugerišu da Mahindrin novi SUV nije dostupan sa bilo kojim oblikom napredne bezbednosne tehnologije – barem na indijskom tržištu – kao što je autonomno kočenje u nuždi (AEB) ili pomoć pri zadržavanju trake.Konkretan datum lansiranja nije potvrđen za Scorpio-N, međutim, ako treba da bude lansiran bez AEB-a, mora da krene u proizvodnju za Australiju pre 1. marta 2023. – krajnjeg datuma za obaveznu ugradnju AEB-a na novo- lansirala vozila lokalno.

Čak i ako dođe do ovog preseka, Scorpio-N mora da dobije tehnologiju – standardnu za sve ostale ključne igrače u srednjem SUV segmentu – pre marta 2025., ako želi da ostane u prodaji.

Indija je najavila planove za uvođenje novog programa testiranja na sudar ‘Bharat NCAP’ koji podržava vlada, u sličnom stilu kao australijski ANCAP – međutim, ostaje da se vidi da li to zahteva ugradnju AEB-a.

Iako nije opremljen AEB-om ili bilo kojim drugim naprednim sigurnosnim pomagalima – kao što su pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje na mrtvi ugao ili radarski tempomat – Scorpio-N nudi očekivanih šest vazdušnih jastuka, detekciju pospanosti vozača, praćenje pritiska u gumama i parking senzore .Sa dužinom od 4662 mm, širokim 1917 mm i visokim 1857 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2750 mm, Scorpio-N je slične veličine kao Toiota RAV4 – ali se vozi mnogo više (200 mm) i koristi šasiju merdevina sličnu ute ili teškoj -duti 4VD.

Kupci u Indiji mogu da biraju između 2,0-litarskog turbo benzinca i 2,2-litarskog turbo-dizel motora sa četiri cilindra, uparen sa izborom šestostepenog manuelnog i automatskog menjača, i pogonom na zadnja ili četiri točka.

2,0-litarski benzinski motor razvija 149kV i 370Nm sa manuelnim (ili 380Nm sa automatskim), dok dizel može da se dobije sa 97kV/300Nm sa manuelnim, ili do 129kV/400Nm sa automatskim (370Nm sa automatskim). uputstvo).

Verzije sa visokim dometom nude mehaničko zaključavanje zadnjeg diferencijala, simuliranu blokadu prednjeg diferencijala zasnovanu na kočnici, podešavanje niskog dometa, tri režima na putu (Zip, Zap i Zoom) i četiri režima van puta (Normal, Grass/Gravel, Blato / Rut i pesak).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button