fbpx
Uncategorized

2023 Isuzu MU-X review

2023 Isuzu MU-Ks LS-T
Posle 18 meseci u prodaji u Australiji, krajnje je vreme da veliki terenski SUV Isuzu MU-Ks iz 2023. dobije osveženje zajedno sa svojim bratom, Isuzu D-Mak. Ali za modelsku godinu 2023, Isuzu ne pokušava da uzdrma čamac uvođenjem renoviranja.

Hajde da prođemo kroz promene koje je Isuzu napravio i odmerimo da li (a) vredi razmisliti o modelu iz 2022. i (b) da li su podešavanja dovoljna da se suprotstave novopridošlim rivalima kao što je novi Ford Everest.

Koliko košta Isuzu MU-Ks u Australiji?
Isuzu MU-Ks iz 2023. ponovo se uključuje u kategoriju velikih terenskih terenskih vozila kako bi se borio sa rivalima kao što su Mitsubishi Pajero Sport, Tojota Fortuner i Prado, kao i potpuno novi Ford Everest.

Isuzu je doneo nove kozmetičke dodatke kao što su zatamnjeni delovi maske na prednjoj maski i tamni okviri na zadnjim svetlima.

Takođe postoje ažuriranja koja se nalaze ispod kože, uključujući podešavanje koje vidi da se nadzor mrtvog ugla i sistemi upozorenja na poprečni saobraćaj pozadi automatski isključuju ako vozilo vuče prikolicu koristeći originalni Isuzu kablovski svežanj.

To je i dalje trostruki raspon koji počinje od 48.900 dolara pre troškova na putu za početnu varijantu 4k2 LS-M, a proteže se na 67.400 dolara za LS-T 4k4. U ovom trenutku Isuzu ima ugovor o vrhunskoj specifikaciji MU-Ks LS-T 4k4 koji košta 65.990 dolara. Sva tri mogu biti u konfiguraciji 4k2 ili 4k4.

Ostale promene u asortimanu za 2023. uključuju nove 17-inčne aluminijumske felne za početni LS-M – sa Dunlop gumama za sve terene.

LS-U i LS-T gornje specifikacije imaju sistem za praćenje pritiska u gumama, električno otpuštanje prtljažnika bez upotrebe ruku i ukrasne elemente u boji magnetita za instrument tablu i kartice na vratima.

Uobičajen u asortimanu je poznati 3,0-litarski turbo dizel četvorocilindrični motor koji daje 140kV/450Nm preko šestostepenog automatskog menjača. Zadržao je svoju impresivnu vuču od 3,5 tone.

Da budemo precizniji, na lansiranju smo najviše vremena proveli u specifikaciji vrhunske ponude, Isuzu MU-Ks LS-T. Dodatna oprema za model MU-Ks LS-T iz 2023. uključuje 20-inčne dvobojne aluminijumske felne novog dizajna sa terenskim gumama za autoput Bridgestone, dok delovi prednje trake uključuju Magnetit (tamnosive) akcente.

Koliko prostora Isuzu MU-Ks ima unutra?
Model LS-T i dalje navodi presvlake od kože u unutrašnjosti kabine, a vlasnici mogu očekivati i grejanje sedišta. Sedišta se električno podešavaju za putnike u prednjem redu, a ceo prostor je osvetljen LED unutrašnjim osvetljenjem.

Što se tiče stvarnog korišćenja prostora, kabina MU-Ks-a je izuzetno prostrana i veoma udobna – zrela za improvizovano putovanje ako je potrebno. Prošiveni delovi ukrasnih obloga krase instrument tablu i kartice na vratima, zbog čega se kabina oseća lepše od svog parnjaka zasnovanog na ute.

Vrhovi karata na vratima i dalje sadrže oštru plastičnu spojnu liniju koja je u suprotnosti sa inače impresivnom paletom materijala ovog SUV-a.

Što se tiče ergonomije, to je funkcionalan prostor i nikada niste uhvaćeni kako se protežete da biste upravljali raznim delovima kao što su infotainment ili razvodni uređaj.

Srećom, Isuzu je prepustio kontrolu klima-uređaja fizičkim točkićima i prekidačima, dok drugi proizvođači progresivno prelaze na rad zasnovan na infotainment-u.

Postoji adekvatna količina opcija za skladištenje u prvom redu između velikih držača za čaše, korpe na centralnoj konzoli, ležišta ispred menjača, dvostruko otvorenog pretinca za rukavice i seta držača za flaše na vratima. Međutim, šteta je što su tako tanki za tako veliko vozilo.

U drugom redu ima ogromnu količinu prostora, bez obzira koliko veliki ili mali bili vaši stanari. Sedišta se naslanjaju za vrhunski opušteni komfor, dok su otvori za vazduh smešteni unutar krova. Nažalost, drugi red ne klizi napred i nazad da bi pomogao putnicima u trećem redu.

Kad smo već kod toga, ta dva putnika u trećem redu imaju pristojnu količinu prostora za veliki SUV. Velika kolena i duge noge su iznenađujuće dobro opremljene, iako je prostor za glavu tesan za više putnike.

Prtljažnik se sada otvara bez upotrebe ruku u LS-U specifikacijama i iznad. Prtljažnik ostaje isti između godina modela, što znači da će nositi 311L sa trećim redom gore, 1119L sa trećim redom dole i 2138L sa preklopljenim trećim i drugim redom.

Da li Isuzu MU-Ks ima Apple CarPlai?
Nije bilo ažuriranja za Isuzuov 9,0-inčni infotainment sistem, koji je mogao da koristi. Sistem, iako je u potpunosti sposoban, predstavlja se kao naknadno rešenje i izgleda obično u poređenju sa svojim rivalima.

Takođe nema zgodnu integraciju telefona zasnovanu na aplikacijama gde možete da proverite određene stvari o svom automobilu sa svog telefona, a la Ford Everest i usluge FordPass Connect.

Zgodno, ima mogućnost pokretanja bežičnog Apple CarPlai-a i žičanog Android Auto-a, ako vam se ne sviđa izvorna satelitska navigacija automobila ili digitalna radio veza.

U okviru instrument table nalazi se mali ekran koji prikazuje relevantne informacije o metrikama vožnje automobila, kao što su ekonomičnost goriva, status u kojem je sistem 4k4 sa skraćenim radnim vremenom i digitalno očitavanje brzine.

Da li je Isuzu MU-Ks siguran automobil?
Isuzu MU-Ks ima ocenu bezbednosti sa pet zvezdica nedavno osveženu u septembru 2022. Ovaj test je zasnovan na podacima testova sudara iz strukturno sličnog D-Mak-a.

Asortiman MU-Ks nosi ocenu od 86 procenata za zaštitu odraslih putnika, 85 procenata za zaštitu dece putnika, 69 procenata za zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju (pešaka) i 84 procenata za sisteme za pomoć u bezbednosti.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Isuzu MU-Ks?
Nova oprema za 2023 MU-Ks je nadzor pritiska u gumama koji se vidi unutar digitalnog displeja instrumenata.

MU-Ks takođe ima kompletan paket naprednih bezbednosnih tehnologija i kamera za prepoznavanje znakova brzine. I dalje ima važne aktivne bezbednosne funkcije kao što su autonomno kočenje u nuždi, upozorenje na sudar unapred, upozorenje o napuštanju trake i pomoć pri zadržavanju trake.

Novo za 2023. je mogućnost da automobil automatski isključi nadzor mrtvog ugla i sisteme za upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi prilikom vuče sa originalnim Isuzu pojasom za prikolicu.

U praksi, gore navedene mere aktivne bezbednosti su pouzdano radile na vozača, a ne ometane nepotrebnim upozoravanjem na automobile duhove ili opasnosti.

Koliko košta održavanje Isuzu MU-Ks?
Uprkos novoj opremi ugrađenoj u 2023 MU-Ks, Isuzuove cene su ostale iste između godina modela. Sa pojavom novog Ford Everesta, verovatno njegovog ključnog rivala, Isuzuov MU-Ks i dalje ima dobru vrednost.

Na primer, uzimajući uporedivi Isuzu MU-Ks LS-T (67.400 USD plus troškovi na putu) i Ford Everest Sport (69.590 USD plus ORC), oba u 4k4 konfiguraciji sa 3,0-litarskim motorima, Isuzu je pristupačniji od dva. To je čak i pre nego što uzmete u obzir Isuzuove redovne ponude za odlazak.

Isuzu nudi garanciju od šest godina/150.000 km na svoja vozila. Servisni intervali se obavljaju na svakih 15.000 km ili svakih 12 meseci, šta god nastupi ranije.

Isuzu takođe pruža sedam godina pomoći na putu i ​​sedam godina servisiranja po ograničenim cenama. Zajedničko za sve varijante je cena usluga: tri godine održavanja koštaju 1545 dolara, a pet godina koštaju 2435 dolara.

Isuzu MU-Ks LS-T će koštati 1726,83 dolara godišnje za osiguranje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni Jugoslaviju. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako se vozi Isuzu MU-Ks?
Sa svojim preostalim 3,0-litarskim četvorocilindričnim turbo dizel motorom koji proizvodi identičnih 140kV/450Nm kao njegov prethodnik i svim istim mehaničkim elementima pod nogama, nema ništa revolucionarno u iskustvu vožnje MU-Ks-a.

Ali to nije ništa loše. MU-Ks je odličan SUV za vožnju bilo da putujete kroz predgrađe ili otvorenije grmlje. Pogonski sklop se oseća snažno pri pretjecanjima i nestaje bez previše vibracija koje se šalju u kabinu.

Međutim, to nije poslednja reč u prefinjenosti uopšte. Zvuci pogonske linije prožimaju kabinu ispod gasa, što bi bilo pošteno za dvokabinu, ali bi trebalo da bude ublaženo u SUV karavanu. Šestostepeni automatski menjač dobro funkcioniše u skladu sa motorom i daje odgovarajuću snagu kada se to zahteva. Nema neprijatnog ranžiranja na ulazima pedala za kick-dovn, što sam iskusio sa 10-brzinskim Ford Everestom.

Vožnja je generalno veoma dobra preko brzih grbina i udarnih rupa, izjedajući udarce sa impresivnim efektom. Preko trajnih nabora, karoserija može imati tendenciju da se treperi više nego što biste očekivali od SUV-a.

Umesto tvrdog off-road vožnje, proveli smo neko vreme na peščanim plažama Noosa’s North Shore na lansiranju i ništa nije moglo da poremeti sistem pogona na sva četiri točka. Režim grubog terena je dostupan na konzoli ako vam to bude zaista teško, mada biste morali da radite naporno pešačenje da biste iskoristili taj specifičan režim.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button