fbpx
Uncategorized

2023 Bentlei Fliing Spur Speed dolazi isključivo sa 6,0-litarskim V-12

Nakon što je ovog maja izbacio V-12 motor iz osnovnog Fliing Spura, novi Speed model je jedini način da dobijete pogonski sklop od 626 KS bez nadogradnje na Mulliner.

Bentlei Fliing Spur Speed za 2023. pokreće poznati 6,0-litarski V-12 motor sa dva turbo punjača koji proizvodi 626 konjskih snaga i obrtnog momenta od 664 funte-stope.
Brzinu izdvajaju tamne obloge, jedinstveni točkovi od 22 inča i mnoštvo oznaka brzine.
V-12 se više ne nudi u bazi Fliing Spur od 200.000 dolara, a očekuje se da će nova Speed koštati oko 80.000 dolara više.
Bentlei je zaokružio liniju svoje jedine preostale limuzine novom Fliing Spur Speed iz 2023. godine, koja stiže kao verzija raskošnog kruzera više fokusirana na performanse. To će takođe postati jedini način da dobijete Fliing Spur sa V-12 pogonskim sklopom nakon što je proizvodnja standardnog Fliing Spur V-12 završena u maju, osim ako ne želite da prođete kroz Bentleijev još skuplji Mulliner program prilagođavanja.

Bentlei Fliing Spur Speed za 2023. pokreće poznati 6,0-litarski V-12 motor sa dva turbo punjača koji proizvodi 626 konjskih snaga i obrtnog momenta od 664 funte-stope. Brzinu izdvajaju tamne obloge, jedinstveni točkovi od 22 inča i mnoštvo oznaka brzine. V-12 se više ne nudi u bazi Fliing Spur od 200.000 dolara, a očekuje se da će nova Speed koštati oko 80.000 dolara više. Bentlei je zaokružio liniju svoje jedine preostale limuzine novom Fliing Spur Speed iz 2023. godine, koja stiže kao verzija raskošnog kruzera više fokusirana na performanse. To će takođe postati jedini način da dobijete Fliing Spur sa V-12 pogonskim sklopom nakon što je proizvodnja standardnog Fliing Spur V-12 završena u maju, osim ako ne želite da prođete kroz Bentleijev još skuplji Mulliner program prilagođavanja.

6,0-litarski V-12 motor sa dvostrukim turbo punjačem je nepromenjen, i dalje nudi 626 konjskih snaga, što je 84 KS više u odnosu na S model sa V-8 pogonom, sa obrtnim momentom od 664 funti-stope. Bentli tvrdi da je vreme od nule do 100 km/h iznosilo 3,7 sekundi, ali u testiranju automobila i vozača, V-12 iz 2020. je 100 km/h uspeo za 3,5 sekunde. Maksimalna brzina i dalje iznosi 207 mph.

Kao i drugi Fliing Spursi, Speed koristi ZF osmostepeni automatski menjač i dolazi sa pogonom na sve točkove i upravljanjem na zadnjim točkovima kao standard. Speed je takođe opremljen sistemom za vektoriranje obrtnog momenta zasnovanim na kočnici i Bentlei-jevim sistemom dinamičke vožnje, koji koristi električni sistem od 48 volti koji prilagođava krutost stabilizatora kako bi Fliing Spur ostao u nivou kroz krivine. Snaga zaustavljanja dolazi zahvaljujući prednjim kočionim diskovima od 16,5 inča, koji dele sa Continental GT i najvećim na svetu prema Bentlei-u. Prednje čeljusti su obojene crvenom bojom sa Bentlei brendom, ali se mogu završiti u crnoj boji uz doplatu.

Model Speed se razlikuje od manjih Fliing Spurs-a po tamnoj nijansi nanesenoj na prednje rešetke, farove i zadnja svetla. Značke brzine krase prednji blatobran, a tu su i jedinstveni točkovi od 22 inča, sa tamnom nijansom, crnom sjajnom i srebrnom završnom obradom. U ponudi je i druga opcija točkova od 22 inča u satenu Pale Brodgar, a Speed takođe dobija i poklopce rezervoara goriva i ulja sa draguljima.

Dekadentna unutrašnjost koristi materijal koji Bentlei naziva “Dinamica Pure”, za koji se kaže da je napravljen od 73 posto recikliranog poliestera, dok izbor boja kože skače sa pet na petnaest opcija. Obrada je standardno od Piano Black furnira, ali se može zameniti za Crovn Cut Valnut, Dark Stained Burr Valnut ili Dark Fiddleback Eucaliptus bez dodatne naknade. Bentli kaže da postoje nove performanse infotainment grafike inspirisane luksuznim hronograf satovima. Više Speed logotipa se nalazi unutra, a značke se takođe pojavljuju osvetljene na pragovima vrata.

Bentli kaže da se očekuje da će jedan od tri Fliing Spursa u Sjedinjenim Državama i Evropi biti Speed. Nisu otkriveni detalji o cenama, ali bi trebalo da košta znatno više od osnovnog V-8 modela od oko 200.000 dolara, pri čemu Speed modeli donose povećanje od oko 80.000 dolara za linije modela Continental GT i Bentaiga.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button