fbpx
Automobili

2022 Volvo S90 B6 AVD Testirano: izbor vozača

Uprkos ažuriranom četvorocilindričnom motoru i infotainment sistemu zasnovanom na Android-u, snaga Volvo S90 luksuzne limuzine leži u njegovom izdašnom zadnjem sedištu.

Volvo bi trebalo da uključi šofersku kapu sa svakim 2022 S90 koji prodaje, jer velika limuzina ispunjava prazninu koju ostavljaju nekada voljena vozila sa livrejima kao što su Cadillac DeVille i Lincoln Tovn Car. Iako se vitki Šveđanin odriče tvrdoglavog stila tih američkih limuzina ukinutih, Volvo se oseća kao srodna duša za oboje. Uzmite u obzir smeštaj skoro pune veličine u njegovom zadnjem putničkom prostoru i osnovnu cenu (53.895 dolara) koja je u skladu sa luksuznim sedanima srednje veličine.

Ipak, Volvo zadnjem sedištu nedostaje grandiozni luksuz tipičan za posao koji se rasteže. Osim njegovog kapaciteta — njegov prostor za noge pozadi je najbolji od prostora za noge Genesis G90 i Lekus LS u punoj veličini za 2,6 i 1,5 inča, respektivno — kao i kontrole koje omogućavaju suvozaču sa desne strane da podesi sedište suvozača, pogodnosti su prilično konvencionalno. Nasloni zadnjih sedišta nisu dostupni, iako su masažna sedišta opcija na Inscription oblogama najvišeg nivoa.

Bez sumnje, S90 je daleko živahniji za vožnju od bilo kog DeVille-a ili Tovn Car-a. Ispod haube se nalazi najnovija varijanta Volvoovog 2,0-litarskog linijskog četvorokrevetnog pogona, nazvanog B6. Za razliku od prethodne T6 postavke od 316 KS, koja je uključivala turbopunjač i mehanički pogonski kompresor, B6 od 295 KS ima turbo, električni kompresor i 48-voltni hibridni sistem. Tu je i sistem starter-generator od 13 KS koji čini sistem za zaustavljanje i pokretanje koji se neprimetno gasi i ponovo pokreće motor pri zaustavljanju kada uslovi dozvoljavaju.

Deficit B6 od 21 KS postao je poznat na probnoj stazi, pošto je našem testnom automobilu od 4303 funte bilo potrebno 6,4 sekunde da postigne 60 mph — 0,6 sekundi duže od poslednjeg S90 T6 koji smo testirali. U stvarnom svetu, međutim, veliki obrtni moment B6 i brzi automatski menjač sa osam brzina nude dovoljno gunđanja da svaki vozač pređe sa jedne na drugu cenu bez malo straha od kašnjenja. I dok je prosek od 29 milja po galonu našeg testnog automobila na našem autoputu od 75 milja na sat 2 milja po galonu ispod njegove EPA procene, ta cifra zaista predstavlja poboljšanje od 4 mpg u odnosu na ono što je uspela verzija T6.

S90 vozi manje od njegove dužine od 200,4 inča. Hvala brzom i direktnom upravljanju automobila i njegovoj mirnoj šasiji, čak i ako je naš S90 R-Design—opremljen adaptivnim amortizerima, zadnjim vazdušnim oprugama i 20-inčnom gumom za sve godišnje doba—patio od pomalo oštre vožnje preko izbočenog trotoara. Kladimo se da bi standardni 18-inčni i dostupni 19-inčni točkovi i gume ovog modela trebali biti malo udobniji krstaš.

Uprkos ulasku u šestu modelnu godinu, kabina S90 i dalje se ističe svojim jednostavnim, skandinavskim stilom i vrhunskim završnim obradama. Rezke na centralnom dugmetu za jačinu zvuka i otvori za ventilaciju dopunjuju plastiku meku na dodir na instrument tabli i panelima vrata, kao i, u slučaju R-Design-a, prave metalne ukrase sa mrežastom završnom obradom koja izgleda dobro kao što izgleda. Uprkos tome, nedostatak dostupnog stuba volana sa servo pogonom kod modela S90 ostaje zbunjujući previd u vozilu ove klase. Niti buka od 69 decibela koju smo snimili unutra pri 70 mph nije tako tiha kao što bismo očekivali u luksuznom modelu sa četvoro vrata.

Međutim, Volvoov novi infotainment sistem zasnovan na Androidu preuzeo je najveći deo našeg gneva. Bez navigacije zasnovane na Google mapama i alata za prepoznavanje glasa Google Assistant, podešavanje nam se učinilo ne boljim — i na neki način lošijim — od prethodnog sistema. Znamo da Volvo planira da popravi neke od naših problema putem ažuriranja bežičnim putem (uključujući dodavanje Apple CarPlai-a i Android Auto kompatibilnosti), ali dovodimo u pitanje odluku da se ovaj sistem pusti u trenutnom stanju.

Ako koristite Volvo S90 iz 2022. da pokupite i odvezete vozače, možda je najvažnije podešavanje zvezdane navigacije. Naravno, Volvo želi da veliki S90 privuče širu bazu potrošača. Za mnoge, otežavajući informativno-zabavni sistem automobila može na kraju da zaseni njegov lep dizajn, visokokvalitetne unutrašnje materijale i udobne zadnje prostore.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button