fbpx
Automobili

2022. Subaru Levorg će verovatno dobiti VRKS turbo snagu – i ime – u Australiji

Subaru VRKS vagon mogao bi biti oživljen u Australiji na osnovu nove generacije Levorga. Treba da se pojavi u prodajnim salonima do kraja ove godine.

Subaru VRKS karavan mogao bi biti oživljen u Australiji, nakon izveštaja iz Japana koji tvrde da će sledeća generacija Levorga biti dostupna sa VRKS snagom od 200 kV i više.

Japanski magazin Best Car izveštava da će se novi 2,422-litarski turbo-četvorocilindrični bokserski motor Subaru VRKS na kraju probiti ispod poklopca motora novog Levorga.

Nejasno je da li će ovo biti za domaća i / ili međunarodna tržišta kao što je Australija.

Međutim, Subaru Australija je nedavno nagovestio da će se nova generacija Levorgovih vagona razviti u tvrđi model usredsređen na performanse od svog prethodnika.

Portparol Subaru Australije rekao je: “Levorg se pokazao vrednim kao nišni turbo karavan i pretvoriće se u nešto malo drugačije za novu generaciju. Iako japanski Levorg nudi neke kozmetičke tragove, postojaće neke značajne tehničke varijacije kod automobila isporučenih u Australiji . “

Uskoro zamenjena VRKS limuzina i odlazeći Levorg karavan su blizanci pod kožom, ali nose jedinstvena imena.

Subaru je ranije prodavao verzije VRKS za sedan i karavan sa ranijim generacijama kultne pločice sa imenom.

Ako su špekulacije o snazi motora tačne – očekuje se da VRKS ima snagu od 213 kV i 412 Nm – to bi označilo značajan iskorak u odnosu na 1,8-litarski turbo četvorocilindraš koji je trenutno dostupan u Subaru-jevim karavanima na domaćem japanskom tržištu ( 130kV i 300Nm).

To ne bi bilo prvi put da je Levorg pozajmio svoju mehaniku od VRKS-a, s obzirom na to da su GT-S i STI Sport varijante odlazećeg karavana delili limuzinski 2.0-litarski turbo četvorocilindar sa identičnom snagom od 197kV / 350Nm.

Odlazeći Levorg bio je dostupan samo sa CVT automatskim sistemom usklađenim sa pogonom na sve točkove. Nejasno je da li bi Subaru VRKS karavan imao mogućnost izbora ručnih i automatskih menjača, prema sedanu.

Predstavljen u avgustu 2020. godine, novi Subaru Levorg zasnovan je na najnovijoj Subaru globalnoj platformi japanskog brenda i predstavlja svoje najnovije tehnologije u kabini, uključujući 11,6-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir i 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata.

Očekuje se da će Subaru Levorg 2022 (ili VRKS Karavan) biti u prodaji u Australiji u drugoj polovini ove godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button