fbpx
Automobili

2022 Infiniti KKS60 polira imidž

Kao Infinitijev najprodavaniji model, nema sumnje da je KKS60 izuzetno važan za brend. Međutim, prodaja SUV-a srednje veličine, sa tri reda, dostigla je vrhunac u 2018. godini, na 47.370 jedinica, a noviji konkurenti su bili daleko ispred njega u pogledu mehaničke tehnologije i unutrašnjosti. Infinitijevoj kravi gotovini je bila potrebna ponovna obrada. Srećom, nakon pauze za 2021. godinu, KKS60 ulazi u modelsku godinu 2022. sa potpunim redizajniranjem koje mu pomaže u davanju daleko ubedljivije ponude.

Za najnoviji KKS60, Infiniti je zamenio gomoljasti spoljni dizajn prethodne generacije mišićavijim izgledom. Ljupke, svrsishodne valovitosti u protoku lima unazad od rešetke novog modela, koje su kulminirale tretmanom sličnim pinceti koji krasi D-stub. Biće vam teško da propustite džinovsko natpis „INFINITI“ razasut po vratima prtljažnika. Viši direktor dizajna Taisuke Nakamura kaže da je stil novog KKS60 inspirisan japanskim minimalističkim konceptom „Ma“, koji naglašava negativan prostor u odnosu na ukrašene dodire, iako želimo da je filozofija primenjena i na izduvne cevi od hroma u zadnjem braniku , kako izgledaju pomalo mračno. Što se tiče veličine, KKS60 je sada malo viši i nije toliko dug kao ranije, iako se i dalje vozi na međuosovinskom rastojanju od 114,2 inča. Razmak od tla se neznatno povećava, na 6,7 inča, ali ovo je i dalje jako puno pomoćno vozilo koje lupa po pločniku.

Klizanje za volanom pojačava ovu misiju. Niska stepenica dovodi do prigušene kabine za koju kompanija kaže da je sada malo tiša u gradu, zahvaljujući debljem bočnom staklu i dodatnoj zvučnoj izolaciji. Potpuno redizajnirani enterijer odiše kohezivnom elegancijom koja nedostajala prethodnoj verziji. Prošivani šavovi na sedištima i crtica u vrhunskim modelima Autograph harmonično funkcionišu sa obiljem organskih oblika i drugih materijala mekanih na dodir, a samo neimpresivni ukrasi na volanu narušavaju inače vrhunski doživljaj. Iako se broj putnika smanjio za skoro 10 kubnih stopa, Infiniti je dobro iskoristio preostali prostor, oslobodivši prostor za kubus veličine torbice ispod centralne konzole plus prostrane pregrade za odlaganje u vratima.

Iako volimo dodatke opcionih prednjih sedišta za masažu i 10,8-inčni head-up ekran u boji, manje smo zaljubljeni u kapacitivne tastere na dodir za radio i kontrole klime koje zahtevaju odlučan udarac za aktiviranje. Iako je nadograđena tehnologija novog KKS60 odavno zaostala, ima još prostora za poboljšanja. Bežični Apple CarPlai dostupan je putem novog 12,3-inčnog ekrana osetljivog na dodir, ali će vam i dalje trebati kabl za preslikavanje Android uređaja. Zanimljivo je da oba interfejsa mogu zauzeti samo prve dve trećine ekrana osetljivog na dodir, dok se druga trećina svodi samo na prikazivanje izvora zvuka. Iako njegov manji partner u platformi, slično redizajnirani Nissan Pathfinder, ima namenske tastere za jačinu zvuka i podešavanje, KKS60 se snalazi samo sa malim okretačem zapremine.

Nissanov korporativni 3,5-litarski V-6 nastavlja kao jedini motor KKS60. Ovde čini 295 konjskih snaga. Motor je malo vrhunski, sa 270 kilograma obrtnog momenta pri 4800 o / min. Novi devetostepeni automatski menjač (srećom) zamenjuje stari CVT; usmerava obrtni moment na prednje ili na sve točkove. Iako je ovaj motor pri normalnoj upotrebi relativno gladak, njegovo namotavanje blizu crvene linije rezultira grčevitim stenjanjem ispod haube. Na sreću, menjač se menja glatko i pokazuje spremnost za prebacivanje u niži stepen prenosa kada promenite najagresivniji način vožnje u sportu. U svom standardnom podešavanju, devetostepena brzina juri da dostigne najveću brzinu i radije ostaje tamo ako je ne potakne. Očekujemo da će KKS60 dostići 60 km / h u rasponu od šest sekundi, slično nešto manje moćnom Pathfinder-u koji smo nedavno testirali. Sa procenama o potrošnji goriva od 21 milje po galonu u gradu i 26 autoputeva za modele sa pogonom na prednje točkove, ocene novog KKS60 padaju za 1 milju po kilogramu na međudržavnom nivou, ali se poboljšavaju za istu količinu u celom gradu; oduzmite 1 mpg u obe mere sa pogonom na sva četiri točka.

Na putu, KKS60 pokazuje donekle podeljenu ličnost. Infiniti je nadogradio ogibljenje dvostrukim klipnim amortizerima radi bolje kontrole kretanja karoserije. Ali rezultat na opcionalnim 20-inčnim točkovima (18-ice su standardni) za neke može biti previše čvrst. Iako ovaj pojačani osjećaj agilnosti može biti u suprotnosti s djelovanjem otupljenog, beživotnog upravljanja, sumnjamo da ako potencijalni kupci mogu zanemariti ukočenu vožnju, vjerovatno im neće smetati nedostatak osjećaja upravljanja.

Infiniti KKS60 iz 2022. godine biće u prodaji kasnije ove godine, sa cenama od 47.875 dolara za model Pure i njegov standardni panoramski krov, električna vrata, grejanje prednjih sedišta i trozonsku automatsku kontrolu klime. Taj izdatak predstavlja povećanje od 2500 USD u odnosu na baznu cenu modela 2020. Pogon na sve točkove je opcija od 2000 USD na bilo kom nivou opreme, a potvrđivanje tog okvira takođe otključava paket za vuču od 900 USD koji omogućava KKS60 da povuče solidnih 6000 funti, u odnosu na standardnih 3500. Najskuplja verzija Autographa uključuje i taj paket i sve -pogon na točkovima na početnoj tački od 64.275 USD.

Kao i ranije, raspon cena KKS60 stavlja ga na veoma osporavanu teritoriju. Napunjeni Hiundai Palisade, na primer, košta manje od 2 hiljade dolara više od osnovne cene modela KKS60, ali ipak sadrži mnoge pogodnosti koje se nalaze u vrhunskoj opremi Infinitija. I ima još konkurenata, od Lincoln Avijatora do Volva KSC90. Ali sa svojim atraktivnim novim dizajnom, iznutra i spolja, plus izdašnim spiskom savremenih pogodnosti, KKS60 je sada mnogo konkurentniji igrač. Infiniti očekuje da će promene KKS60 ne samo pomoći da se obezbedi najprodavanija pozicija ovog SUV-a u njegovoj liniji, već će i privući nove kupce u marku. Nakon našeg početnog boravka za volanom, to poverenje izgleda opravdano.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button