fbpx
Automobili

2021 Volksvagen ID.4 AVD Pro S dokazuje da je više bolje

Verzija Volksvagenovog električnog kompaktnog SUV-a ID.4 sa zadnjim točkovima je dobro opremljen električni crossover po pristupačnim cenama koji odgovara potrebama mnogih vozača. Malo uzbuđenja je sve što mu nedostaje, zaista. Oh vidi, evo Volksvagen ID.4 AVD 2021. godine.

Po ceni od 44 870 USD, ID21 AVD Pro za 2021. godinu dobija motor sa 107 KS koji se montira napred, za skoro 50 % povećanje snage. Sa kombinovanih 295 konjskih snaga i 339 funti stope obrtnog momenta, verzija sa pogonom na sva četiri točka dostiže brzinu od 100 km / h za oskudnih 5,4 sekunde, čime se zaostaju 2,2 sekunde za vreme modela sa zadnjim pogonom. Nijedan ID.4 neće biti zamenjen sa vozačkim automobilom, ali veliki udar u snazi – i dva dodatna točka koja ga postavljaju na zemlju – čine značajno poboljšanje u dinamici vožnje.

Kada se pojave uglovi, ogibljenje je uglavnom dobro sortirano, posebno s obzirom na dodatnih 223 kilograma pogona na sva četiri točka. Obe osovine imaju šipke protiv kotrljanja; napred se nalaze podupirači, a pozadi se koristi više veza. Pokušavajući progurati ID.4 kroz brdovite, krivudave puteve, njegova masa ponekad nadmašuje prigušenje, pa se počnete osjećati pomalo poput bove na moru – tu je početna kompresija koju slijedi kompenzirajući, ali mekši drugi bob. Na kraju, oni sa osetljivim unutrašnjim ušima mogu se uvideti da su imali previše boba. Dovoljno je reći da ne bismo predložili kupovinu ID.4 za rezbarenje kanjona.

Da jeste, ipak biste utvrdili da su i odnos upravljanja i težina dobro procenjeni. Nema mnogo povratnih informacija, ali električna pomoć je to učinila dobrim delom ovih dana. Lako je postaviti ID.4 precizno u zavoje i nema potrebe za stalnim ispravljanjem u traci-jednostavno ne razmišljate o tome. Najbolji deo bi ipak mogao biti radijus okretanja. Postavljanje upravljačkog nosača ispred središnje linije prednjih točkova rezultira izuzetnom cifrom od 36,4 stope, ne baš tako tesnom kao 33,5 stopa RVD automobila, ali ipak sjajnom.

Međutim, u bilo čemu više od umerenog kočenja gotovo je nemoguće zaustaviti se glatko. Pedala nudi malo povratnih informacija – poput guranja noge u jastuk od memorijske pene – onda, kada nađete mesto u peni za koje izgleda da na odgovarajući način usporava automobil, brzina usporavanja se iznenada menja, pa ste primorani da pritisnete teže. Ali niste sigurni koliko je teško, jer opet memorijska pena. Nemojte to pogrešno čitati; automobil se zaustavlja bez problema, ali vaši putnici možda neće biti oduševljeni vašom vožnjom. Ovaj fenomen verovatno nema manje veze sa zadnjim bubanjskim kočnicama (za koje VV kaže da su bolje u regenerativnom kočenju), a više sa manje nego besprekornim prelaskom sa regenerativnog kočenja na kočenje sa trenjem.

Prebacivanje birača stepena prenosa u „B“ maksimizira rekuperaciju energije kada ste van gasa. Dizajnirano je da nudi „vožnju sa jednom pedalom“, ali bilo bi sjajno imati veslo ili neki drugi način za podešavanje osetljivosti vrhom prsta.

Svi gore navedeni problemi možda neće smetati prosečnom vozaču. Činjenica je da ID.4 AVD blista kao svakodnevni vozač, a mnogo toga ima veze sa unutrašnjošću. Bez tunela za prenos, veoma je prostran, sa ili bez prednjeg motora. Ima dosta prostora za glavu i 30 kubnih stopa prtljažnog prostora iza zadnjih sedišta podeljenih 60/40, što se sa sklopljenim naslonima sedišta proširuje na impresivnih 64 kubnih stopa.

U tom prozračnom enterijeru postoji zaigranost koja je šarmantna – posebno ako ste se odlučili za tešku verziju od bele plastike. Ljubičasta svetlosna traka koja je morala biti inspirisana KITT-om Michaela Knight-a proteže se po širini armaturne ploče, svedočeći o svemu, od nadolazećih skretanja u Navigaciji do statusa baterije dok se puni. Gimmicki, kažete? Možda, ali ako niste nagovestili papučice gasa i kočnice „Reprodukuj“/„Pauziraj“, nećete dobiti ostatak ID -a.4.

Unutra ima i iznenađujućeg luksuza. Električna sedišta sa presvučenim kožom, 12-smerna, u Pro S opremi nude funkciju masaže, a upravljač presvučen kožom zagreva se. Primetićete nešto manje vrhunske unutrašnje plastike, posebno oko armaturne ploče i panela vrata, ali generalno, unutrašnjost modela ID.4 izgleda moderno i minimalistički.

Infotainment sistem koristi 10-inčni centralni ekran (12-inčni u Pro S-u) koji je trom i uglavnom neintuitivan, dok se ostatak razvodnog uređaja u velikoj meri oslanja na kontrole osetljive na dodir. Sklonićete pogled sa puta da biste se uključili pomoću dodirnog dugmeta, čak i za podešavanje ogledala ili spuštanje zadnjih stakala. Reći ćemo isto što smo rekli i kada su drugi proizvođači predozirali dodir na sve: Uredno, ali molimo vas da što pre vratite taktilne tastere i dugmad.

ID.4 AVD Pro je identično opremljen verzijom sa zadnjim pogonom, osim za podizanje ogibljenja od 0,6 inča i grejanje vetrobranskog stakla. To nije razočaranje jer modeli ID.4 Pro dolaze lepo opremljeni standardnim funkcijama, poput pristupa bez ključa, 19-inčnih točkova i mnoštvom sistema za pomoć vozaču i bezbednosti. Vučna kuka je standardna i pogon na sva četiri kotača može vući 2700 funti, 500 više od varijante s jednim motorom.

AVD Pro S počinje sa 49.370 USD i dodaje poboljšane LED farove, električna ogledala sa svetlima u lokvi i vrata za podizanje sa rukovanjem bez upotrebe ruku, između ostalih funkcija. Paket gradijenta od 1500 USD daje AVD Pro S 20-inčne felne i krov obojen crnom bojom sa srebrnim akcentima, uključujući krovne šine i C-stubove. Modeli ID.4 ispunjavaju uslove za savezni poreski kredit od 7500 USD i, u zavisnosti od toga gde živite, državni poreski krediti mogu pomoći da se cene još više spuste.

Asortiman ID.4 AVD -a malo pati zbog dodatne težine i performansi, ali ne toliko. Domet AVD Pro je EPA procenjen na 249 milja, a AVD Pro S na 240 milja. To nije baš domet od 260 milja jednomotornih Pro i 250 milja Pro S, ali to je više nego poštena trgovina za značajan porast snage.

AVD ID.4 je kompatibilan sa punjenjem nivoa 1, 2 i 3. U stvarnom smislu, to znači da možete koristiti sve, od kućnih utičnica do električnih stanica za punjenje Electrifi America, kako biste ugurali sok u ugrađeni punjač snage 11 kV. Ako koristite punjač nivoa 50 ampera, možete da napunite ID.4 za predviđenih sedam i po sati. Još bolje, iskoristite VV-ovu ponudu trogodišnjeg besplatnog brzog punjenja na stanicama Electrifi America. Volksvagen kaže da se ID.4 može povezati sa brzim punjačem od 5 do 80 posto za nešto manje od 40 minuta.

Na kraju, sve nesuglasice koje imamo sa ID.4 verovatno bi trebalo zanemariti ako tražite tržište pristupačnog električnog SUV -a. Zašto? Ozbiljno dobro opremljen ID.4 AVD pogon je koji Volksvagen kaže da jeste. Nakon uzimanja u obzir potencijalnih poreskih kredita i podsticaja, ID.4 AVD Pro se nalazi u rasponu od srednjih do visokih 30.000 dolara. A dodatni udarac drugog motora je bonus koji može samo da uguši vaš cinizam u vezi sa električnim automobilima.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button