fbpx
Automobili

2021. Tesla Model 3 sleće u Australiju sa suptilnim promenama stila dužeg dometa

Teslin najprodavaniji model imao je preobražaj srednjeg veka i prve isporuke treba da budu preko leta.

Električni automobil Tesla Model 3 imao je prvo ažuriranje otkako se model pojavio u prodaji u SAD-u 2017. i u Australiji 2019. godine.

Glavne spoljne razlike su crne kvake na vratima, trake za prozore i drugi istaknuti elementi, a ne hrom.

Postoje dva nova dizajna točkova, a dobavljač Hankook je razvio gumu sa manjim trenjem.

aketi baterija u svakom modelu ostaju nepromenjeni – ali Tesla kaže da su novi sistem klimatizacije i gume sa malim trenjem povećali maksimalni domet vožnje.

Primer je prikazan na sredini postave – Tesla Model 3 Long Range – i njegova nova tvrdnja o maksimalnoj udaljenosti povećana je sa 620 km na 657 km.

Cena mu je od 83.200 dolara plus na putevima ili oko 90.000 dolara za vožnju.

Najjeftinija opcija u Australiji je Standard Range Plus, koja je prešla sa 460 km na 490 km dometa. Košta 66.900 dolara plus troškovi na putu, ili dodir od preko 70.000 dolara za vožnju.

Glavni model Tesla Model 3 Performance zabeležio je najveći dobitak, sa 560 km na 628 km. Košta od 94.900 dolara plus na putevima ili nešto više od 100.000 dolara u saobraćaju.

Iako za Australiju nije otključana potpuno autonomna tehnologija, postoji režim koji pokazuje šta automobil može da vidi.

Tesla Australia tek treba da objavi koliko je automobila lokalno prodao, međutim sedan Model 3 – njegov najpristupačniji model – pod određenim marginama se shvata kao njegovog najvećeg prodavca.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button