fbpx
Automobili

2021. pregled Volksvagen Tiguan 162TSI R-Line

Volksvagen Tiguan 162TSI R-Line 2021. godine je sve što Tiguan može kupiti novcem, nudeći opsežnu kombinaciju dizajna i opreme u segmentu koji je i dalje najpopularniji u Australiji.

Srednji SUV-ovi postali su faktički porodični automobili Australije, nadmašivši sve ostale segmente, uključujući naizgled sveprisutne 4k4 dvostruke kabine.

Volksvagenov igrač u segmentu – kategoriji na čelu sa Tojotinim RAV4 – je Tiguan-ov asortiman, koji kreće u trku ispod 40.000 USD sa Tiguan 110TSI Life sa 39.690 USD.

Ovde, međutim, imamo benzinsku varijantu, 162TSI R-Line, koja košta 53.790 dolara plus troškovi na putu.

Iako je na površini koja predstavlja pozamašan porast od 2100 dolara u odnosu na prethodni nadmetač 162TSI Highline, novi halo Tiguan za svoj novac dobija standardniju opremu. Upoređujući „like for like“, moraćete da dodate R-Line paket na stari Highline, povećavajući cenu na 54 690 USD, nekih 900 USD više od novog Tiguana.

Naš testni automobil na lansiranju je imao 800 USD dodatnog sloja boje – Nightshade Blue Metallic – jednu od četiri opcionalne nijanse, s Pure Vhite jedinom besplatnom bojom u paleti Tiguana.

Jedine druge opcije dostupne za R-Line su panoramski krovni otvor od 2000 dolara i paket Sound and Vision od 2500 dolara, koji donosi kameru od 360 stepeni, head-up displej i vrhunski zvuk Harman Kardon.

Tiguanovo osvežavanje srednjih godina sa sobom donosi i neke manje spoljne promene, a većina ažuriranja rezervisana je za tehnologiju. R-Line se u velikoj meri oslanja na Volksvagenovu sportsku temu, sa R-Line odbojnicima, suknjama, zadnjim spojlerom i značkama („R“ na masci je završen u novom prepoznatljivom fontu).

R-Line sedi na 20-inčnim legurama „Misano“, dok je unutarnja bečka kožna obloga sa „R“ vezom dopunjena R-Line upravljačem koji sadrži kapacitivne kontrole na dodir protiv fizičkih prekidača pronađenih u nižim razredima. Pedale od nehrđajućeg čelika upotpunjuju sportsku atmosferu.

Glavni akt ažuriranja je Volksvagenov IK.Drive sigurnosni paket koji donosi autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, prilagodljivi tempomat sa stop-and-go funkcijom, pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri sletanju trake, nadzor mrtve tačke, zadnji poprečni upozorenje o saobraćaju, prednji i zadnji parking senzori, pomoć pri parkiranju i monitor pažnje vozača.

Standardno je i odličan Volksvagnov odličan 10,25-inčni digitalni displej sa upravljačkim programima – Digital Cockpit Pro – koji se istovremeno može konfigurisati i intuitivno koristiti. Slično Audijevom virtuelnom kokpitu, poboljšava ponudu svojih stabilnih partnera oštrijom grafikom i oštrijim korisničkim iskustvom, postavljajući novi standard za digitalne displeje sa upravljačkim programima.

Ostali standardni naglasci uključuju grejanje prednjih sedišta, električno podesivo sa memorijskom funkcijom. Tu je 9,2-inčni ekran osetljiv na dodir koji usidrava infotainment sa ugrađenom satelitskom navigacijom, kao i bežičnom integracijom Apple CarPlai i Android Auto pametnih telefona. Zanimljivo je da ne postoji bežično punjenje za pametne telefone, što znači da ćete morati da priključite jednu od dve USB-C tačke napred (ili treću u drugom redu) ako vaš telefon zahteva sok, pomalo negirajući potrebu za bežičnom telefonijom. Čudan.

Takođe ne postoji DAB + radio, što nas i dalje frustrira zbog Volksvagena svih vrsta i cena, čak i više kada je AM prijem u najboljem slučaju ogrebotina. To je manja zamerka, ali ona koju ne možemo a da nas neprestano nerviraju. Koliko košta DAB + prijemnik na OEM nivou? Sigurno ne može biti više od nekoliko dolara.

Matrična LED svetla imaju funkciju za sve vremenske prilike koja zamenjuje tradicionalnija svetla za maglu, pomažući u osvetljavanju puta ispred vas u svim vremenskim uslovima. Stražnja LED svetla upotpunjena su dinamičkim indikatorima. Prilikom lansiranja vodili smo – i pratili – druge Tiguan 162TSI R-Lines linije, a to je svakako upečatljiv osvetljavajući potpis iz bilo kog ugla.

Ima i velikodušnog prostora sa dovoljno prostora za prste, kolena, noge i glavu, dok se sama sedišta klize napred i nazad kako bi se stvorilo više prostora za putnike ili prostora za teret u zavisnosti od položaja.

Prtljažnik je takođe pristojan, sa 615L, dok se drugi red u upotrebi proširuje na 1655L sa sklopljenim zadnjim sedištima. Dimenzijski je u prtljažniku 977 mm sa zadnjim sedištima u uspravnom položaju, narastući na 1746 mm sa preklopljenim sedištima. Ispod poda nalaze se guma i točak za uštedu prostora, koji takođe ima nekoliko malih uglova za skrivanje dragocenosti.

Kao što i samo ime govori, Tiguan 162TSI R-Line pokreće 2,0-litarski turbobenzinski motor sa 162 kV (4500–6200 o / min) i 350 Nm (pri vrlo korisnim 1500–4400 o / min). To nije baš teritorija VV Golfa GTI, ali prilično je blizu, Tiguanov hečbek rođak pravi 180kV i 370Nm od iste 2,0-litarske turbo četvorke.

To poređenje sa Golfom, iako na površini zaista nije validno, ipak nagoveštava kakav je osećaj vožnje Tiguan-a 162TSI R-Line.

Slanje izlaza 162TSI na sva četiri točka (VV-ov 4Motion sistem pogona na sva četiri točka podupire R-Line) je sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom (DSG).

Širom grada ta kombinacija motora i menjača deluje odlično. Poletanje sa mesta je brzo, a ipak ostaje u potpunosti predvidljivo, dok je uklanjanje praznina u saobraćaju ili spajanje na autoputeve na sličan napor.

Sedmostepeni DSG radi neumorno i neprimetno. Prepušten svojim uređajima u režimima komfornog ili normalnog pogona (tu su i Eco, Sport i Individual), menjač se reda kroz sedam dostupnih zupčanika intuitivno i tiho. Nema nagoveštaja zaostajanja, nema oklevanja sa mrtve tačke. Jednostavno, Tiguan se udaljava sa jedva malo talasa.

Slično tome, Tiguan 162TSI rado gura. Nije brzo poput hatch-a, niti bi to trebalo biti, ali postoji tačnost koja se teško ne voli. Deo toga je nesumnjivo dostupnost maksimalnog obrtnog momenta na slatkom mestu obrtaja, koji kreće na samo 1500 o / min i savršeno za neko ubrzanje.

Slična je priča i na autoputu, 162TSI R-Line koji se smesti u laganu i nenapetu lopu pri 110km / h. Postoji manja buka vetra koja se filtrira u kabini pri ovim brzinama, ali to je podjednako za kurs.

Vožnja na prilagodljivim amortizerima, ili ono što VV naziva prilagodljivim upravljanjem šasijom, čvrsta je strana udobnosti, ali ne do te mere da uznemiri putnike. Buka na putu je neuobičajena po tome što je tu, ali ne do te mere da vas trgne.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button