fbpx
Automobili

2021 Mercedes-Benz A250e cena i specifikacije: Priključni hibrid je sada dostupan

U ponudi kao hečbek ili limuzina, novi priključni hibrid ima potpuno električni domet od 73km.

Mercedes-Benz A250e plug-in hibrid 2021. godine sada je stigao u Australiju, nakon međunarodnog lansiranja 2019. godine. Po ceni od 63.400 USD plus troškovi na putu za hatch – ili 66.000 USD plus troškovi na putu za limuzinu – oni su sada najskuplji modeli u A klasi, pre nego što su prešli na performanse AMG modela.

Mali priključni hibrid Mercedes-Benz koristi električni motor koji proizvodi 75kV / 300Nm, a uparen je sa 1,3-litarskim turbo-benzinskim četvorocilindričnim motorom koji nudi 118kV / 250Nm. To automobilu daje maksimalnu kombinovanu snagu od 160kV / 450Nm.

Pogon se šalje na prednje točkove preko osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom. Električna energija se crpi iz vodeno hlađenog litijum-jonskog akumulatora od 15,6 kV, pružajući navodno potpuno električni domet od 73 km (na osnovu testa australijskih pravila dizajna) – nešto više od dometa od 71 km koji se citira na nekim evropskim tržištima.

Automobil je opremljen industrijskim standardnim utikačem tipa 2 koji može da puni naizmeničnom strujom brzinom do 3,7 kV. Da bi maksimizirali brzinu domaćeg punjenja, kupci mogu odabrati Mercedes-Benz Vallbok Home uređaj.

Cena je 1250 USD, a može se instalirati kod kuće da isporuči do 7,4kV (ili do 22kV na industrijskoj trofaznoj snazi). Brzo punjenje je takođe dostupno kroz paket za punjenje jednosmernom strujom, koji pruža kapacitet punjenja od 24kV.

Prema proizvođaču, bateriju može napuniti od 10 do 80 procenata za samo 25 minuta. Cena ovog uređaja je 1490 USD.

Kontrola klime pred ulazak je takođe standardna, što znači da se temperatura kabine A250e može kontrolisati putem aplikacije za pametni telefon „Mercedes me Connect“, što vam omogućava da zagrejete ili ohladite automobil pre nego što započnete putovanje.

Standardna sigurnosna oprema uključuje pomoć pri slepom mrlju, aktivnu pomoć pri zadržavanju trake, pomoć u saobraćajnim znakovima, sistem za predviđanje nesreće i devet vazdušnih jastuka.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button