fbpx
Automobili

2021 Mazda CKS-9 objavljena je u inostranstvu, u Australiji TBC

Porodični SUV spreman je da dobije veliko pojačanje, tako da između ostalog i veličina njegovog ekrana za zabavu.

Paleta Mazda CKS-9 iz 2021. godine postavljena je za primanje novih opcija za oblikovanje i unapređene tehnologije u Sjedinjenim Državama – ali da li će promene doneti australijske modele tek treba da se potvrdi.

Severnoamerička ruka Mazde najavila je da će tri-redni SUV raspon dobiti novi 10,25-inčni centralni ekran osetljiv na dodir plus najnoviju verziju Mazdinog info-zabavnog sistema, Mazda Connect, i mogućnost bežičnog punjača za telefon. Trenutno CKS-9 u Australiji karakteriše ili 7,0-inčni ekran na ulaznom nivou Sport ili 9,0-inčni ekran na višim dimenzijama Touring, GT i Azami. Stariji softver MZD Connect, koji potiče svoje korijene još od uvođenja CKS-9 iz 2016. (i ranije na ostalim Mazdinim modelima), sistem i dalje lokalno napaja.

U Americi novi sistem za zabavu takođe nudi podršku za Mazda povezane usluge, uključujući daljinsko zaključavanje i otključavanje, daljinsko pokretanje i proveru statusa vozila putem aplikacije MiMazda smartfon. O interfejsu novog ekrana nema zvanične reči, ali kao i Mazda Connect opremljena Mazda 3 i CKS-30, očekuje se da će CKS-9 izgubiti funkcionalnost dodirnog ekrana.

Pored toga, američka linija će dobiti novu „Carbon Edition“ specifikacionu ocenu, kao i neka poboljšanja u stilu enterijera na određenim varijantama i svežu rešetku i dizajn točkova na vrhunskoj varijanti. Prateći korake zatamnjenih stajlingskih nadogradnji drugih marki, Carbon Edition se može pohvaliti spoljašnjom bojom „Polimetal Grei“, crnim sjajnim bočnim retrovizorima i rešetkom, crnim alu felgama od 20 inča, crnom unutrašnjošću i crvenim kožnim sedištima.

Ažuriranja Mazde CKS-9 za 2021. za Australiju Kada se CarAdvice obratio Mazdi Australiji oko toga da li će nadogradnje za 2021. godinu put do australijske ponude, dobili smo sledeći odgovor lokalnog portparola: „Mazda Australia trenutno radi na najavljenim CKS-9 ispravkama i savetuje ih kada postoje vesti za australijsko tržište.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button