fbpx
Automobili

2021. godine predstavljen Volksvagen Golf R, potvrđeno je australijsko vreme

Volfsburgov vodeći hot hatch dobija novi izgled, turbo motor od 235kV i režim Drift.

Volksvagen Golf R 2021. godine zvanično je predstavljen, otkrivajući najbrži i najmoćniji serijski Golf u istoriji modela.

Najnovija generacija Volksvagenovog vodećeg Golfa ne udaljava se previše od formule koju su postavili njegovi prethodnici: snažni motor sa turbopunjačem napred, pogon na sva četiri točka i automatski menjač sa dvostrukom spojkom sa automatskim menjačem.

Ispod poklopca motora nalazi se isti 2.0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem ‘EA888’ koji je pokretao svog prethodnika – koji je sada nadograđen na evropske specifikacije ‘evo4’ koje proizvode evropske emisije – proizvodeći 235kV snage i 420Nm obrtnog momenta (od 2100-5350rpm) .

Te brojke predstavljaju porast od 22kV / 40Nm u odnosu na verzije odlaznog modela isporučene u Australiji. Pogon je preusmeren na sva četiri točka putem izbora šestostepenih ručnih ili sedmostepenih automatskih menjača sa dvostrukom spojkom, mada će prvi biti ograničeni (bar pri lansiranju) na severnoamerička tržišta.

Golf R ima koristi od iste nove generacije, Haldek-ovog sistema pogona na sve točkove kao i srodni Arteon R i Tiguan R, odlikujući R Performance Torkue Vectoring koji omogućava da se do 100 procenata obrtnog momenta motora rasporedi između prednja i zadnja osovina, ili između svakog pojedinačnog zadnjeg točka, u milisekundama.

Volksvagen zahteva vreme sprinta od 0-100km / h od 4,7 sekundi, prema elektronski ograničenoj maksimalnoj brzini od 250km / h. R ima prednost od istog sistema ‘Vehicle Dinamics Manager’ kao i manji GTI, koji kontroliše elektronski kontrolisan diferencijal prednjeg zaključavanja ‘KSDS’, prilagodljive amortizere ‘DCC’, sistem pogona na sva četiri točka i druge elektronske sisteme u tandemu za oštrenje dinamika vožnje.

Evropski kupci mogu da izaberu novi paket „R Performance“, koji povećava najveću brzinu na 270 km / h, a dodaje i 19-inčne točkove i veći zadnji spojler, s tim da je ovaj poslednji namenjen povećanju potisne sile.

Evropski kupci mogu da izaberu novi paket „R Performance“, koji povećava najveću brzinu na 270 km / h, a dodaje i 19-inčne točkove i veći zadnji spojler, s tim da je ovaj poslednji namenjen povećanju potisne sile.

Kada će 2021. godine u Australiji lansirati Volksvagen Golf R?

Iako bi novi Volksvagen Golf R trebalo da sleti u evropske prodajne salone u narednim mesecima, australijski kupci će morati da sačekaju do 2022. da bi pokrenuli hladnjak lokalnim putevima.

Trebalo bi vredeti čekanja, međutim, kada se spusti dole, postaće deo tročlane R performanse, zajedno sa SUV-ovima performansi Tiguan R i T-Roc R.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button