fbpx
Automobili

2021. Ford Puma sa blagim hibridom dobija automatski pogon sa dvostrukim kvačilom u Evropi, australijsko lansiranje nije planirano

Blagi hibrid Ford Puma iz 2021. godine u Evropi dobio je novu automatsku opciju sa sedam brzina – međutim, motor za ispijanje goriva i dalje nije bliži Australiji.

Fordova evropska ruka potvrdila je uvođenje novog sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom za 1,0-litarski turbo benzinski motor sa tri cilindra (sa blagom hibridnom asistencijom od 48 volti) koji se nudi u Puma malom terencu i gradskom automobilu Fiesta u Evropi , pridruživši se postojećem šestostepenom priručniku.

Za razliku od 1,0-litarskog turbo trocilindričnog i sedmostepenog turbo trocilindričnog i sedmostepenog turbo trocilindraša sa 170 kv / 170 Nm, koji se isporučuje u Australiji, Puma, novi evropski pogonski sistem ima malu litijum-jonsku bateriju i integrisani pokretački generator sa pogonom na kaiš ‘(ISG)

Sistem je sposoban da rekuperuje i skladišti prethodno rasipanu energiju pod usporavanjem kako bi napajao električne sisteme automobila i pružio naelektrisano pojačanje pri ubrzanju, poboljšavajući i potrošnju goriva i performanse.

Ford tvrdi da verzija blago hibridnog motora od 92 kV u Pumi omogućava 4 posto poboljšano ubrzanje u brzini u odnosu na svoj standardni, nehibridni kolega, dok snažnija varijanta od 114 kV / 190–240 Nm tvrdi da ima ubrzanje od 0 do 100 km / h. vreme od 8,7 sekundi.

Menjači vesla i sportski režim su takođe u ponudi za više razrede.

U međuvremenu, brend tvrdi da blago-hibridni automatski modeli poboljšavaju emisiju CO2 za više od 5% u odnosu na njihove redovne ekvivalente.

Dodatak automatskog menjača takođe omogućava stop-and-go funkciju za adaptivni sistem tempomata, dok je funkcija daljinskog pokretanja sada dostupna u aplikaciji pametnog telefona FordPass Connect.

Međutim, iako je blago-hibridna Puma u ​​Evropi i Velikoj Britaniji sada dostupna sa automatskom opcijom – presudnom za uspeh prodaje bilo kog malog SUV-a u Australiji – nema znakova efikasnog trocilindraša koji putuje do Australije.

„Ne planiramo da delimo u vezi sa uvođenjem blago-hibridnog motora za Puma u ​​Australiji“, rekao je portparol Ford Australije za CarAdvice.

Iako se razume da 48-voltni pogonski sklop u ovoj fazi nije u lokalnim planovima, to nije u potpunosti isključeno za naše tržište – iako bi bilo kakvo potencijalno lokalno lansiranje bilo malo verovatno, s obzirom na stroge propise o emisijama u Evropi (što Australija nedostaje) koji zahtevaju efikasnije pogonske sisteme rezervisane za to tržište.

Australijski potrošači moraće da se „zadovolje“ sa postojećim 1,0-litarskim trocilindričnim motorom snage 92 kV / 170 Nm, koji tvrdi da u kombinovanom ciklusu troši još uvek štedljivih 5,3 l / 100 km bezolovnog benzina od 95 oktana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button