fbpx
Automobili

2021. Ferrari SF90 Spider otkriven

Ferrari je otkrio verziju svog najbržeg i najsnažnijeg drumskog automobila ikada – SF90 Spider.

Dolazi 18 meseci nakon debija hard-Ferrari SF90 Stradale plug-in hibrida, na kome je zasnovan.

Ferrarijev cilj je bio jednostavan – održavati neverovatne performanse sa uvlačivim tvrdim krovom (RHT) SF90 Spider i ne ometati aerodinamiku i hlađenje uvučenim

Aerodinamičkom efikasnošću pažljivo se upravljalo kao deo transformacije SF90 Spider-a. Na njegov zadnji prozor dodane su dugačke rešetke koje zamenjuju zadnje kanale pronađene na SF90 Stradale.

SF90 Spider nastavlja da koristi isti dizajn ovješenog zadnjeg spojlera “isključeni Gurnei” kakav je pronađen na verziji sa tvrdim krovom.

Što se tiče hlađenja, Ferrari je otišao dotle da je potpuno redizajnirao krug hlađenja kočionog sistema.

Spider-jedinstvene kočione čeljusti imaju integrisanu vazdušnu peraju, koja efikasnije distribuira naelektrisani vazduh za hlađenje kočnica.

Vrući vazduh koji se koristi za pranje prednjih radijatora sada je usmeren drugačije, kako bi se omogućio protok svežeg vazduha kroz njegove pozadi montirane hladnjake.

Detalji pogonskog sklopa su isti kao i verzija sa tvrdim krovom. SF90 Spider nastavlja da koristi 3,9-litarski V8 motor sa turbopunjačem od 574kV / 800Nm, koji je dalje uvećan trojkom električnih motora koji generišu novih 162kV.

Ukupna izlazna snaga sistema iznosi 745kV, ili 1000hp uredno.

Unutrašnjost, SF90 Spider uvodi novi centralni aerodinamički element između vozača i suvozača, koji sprečava turbulenciju vazduha u kabini spuštenog krova.

Rešenje je neutralno pri povlačenju, u slučaju da ste zabrinuti. Ferrari ima odlične rezultate u ponudi svojih vozila s otvorenim krovom u Australiji, pa očekujte da SF90 Spider stigne u Australiju. Cene tek treba da se otkriju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button