fbpx
Automobili

2021. cena i specifikacije Hiundaija i30 N: Izmenjeni topli otvor ovde u julu od 44.500 USD plus troškovi na putu

Australijske cene i specifikacije za Hiundai i30 N 2021. godine objavljene su uoči dolaska australijskog salona u julu.

Prvi Hiundai-ov vrući hatch sa N-oznakom prošao je srednju popravku za 2021. godinu, a i30 N je postigao revidirani spoljni izgled, nadograđenu unutrašnju tehnologiju, blagi pad snage i prvi put automatski automatski menjač – sve to praćeno rastom cena do 3100 dolara.

Kupci će imati na raspolaganju tri varijante: početni i30 N sa izborom ručnih ili automatskih menjača, i30 N Premium srednjeg nivoa samo sa ručnim menjačem i vodeći i30 N Premium sa krovnim krovom koji nudi izbor ručnog i automatskog prenosa.

Ažurirani i30 N pokreće 2.0-litarski turbo-četvorocilindrični benzinski motor, koji razvija 206kV (pri 6100rpm) i 392Nm (od 2100-4700rpm) – za 4kV i 39Nm više u odnosu na model pre obrade lica.

Pogon se nastavlja slati na prednje točkove, a postojećem šestostepenom ručnom pogonu pridružio se potpuno novi osmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom, poslednji dostupan u svim varijantama osim Premium (bez krovnog krova) i po ceni od $ 3000 premija u odnosu na ručnu verziju.

Hiundai tvrdi da brzina sprinta 0-100km / h iznosi 5,4 sekunde za auto sa dvostrukim kvačilom i 5,9 sekundi za manuelni, sa oba automobila koja mogu da postignu najveću brzinu od 250km / h.

Standardna oprema za performanse u i30 N liniji u Australiji uključuje prilagodljive amortizere, elektro-mehanički diferencijal sa ograničenim klizanjem, prednje kočnice od 360 mm napred, kovane 19-inčne kovane felne, Pirelli P Zero HN gume, promenljivi sportski izduvni gas, Sistem podataka o vožnji N performansi, automatsko usklađivanje obrtaja i niz režima vožnje.

Asortiman je otvorio istoimeni ‘i30 N’, po ceni od 44.500 USD plus troškovi na putu sa šestostepenim manuelnim pogonom, ili 47.500 USD pre troškova na putu sa osmobrzinskim automatskim menjačem – za 3100 USD u ručnom obliku u odnosu na izlazni ulaz -nivo i30 N.

Standardna oprema uključuje komplet kompletne karoserije sa N sa odbojnicima po meri, suknjama i spojlerom, prednja sportska sedišta obložena kožom / platnom, ekran osetljiv na dodir u info-zabavi od 10,25 inča sa Apple CarPlai-om, Android Auto, DAB + digitalni radio i satelitska navigacija, 4,2-inčni upravljački program informativni displej, dvozonska kontrola klime, kamera za vožnju unazad i LED farovi, zadnja svetla, indikatori i dnevna svetla.

Tu su i volan presvučen kožom, zadnji senzori za parkiranje, LED projekcija svetla lokve, pokretanje dugmeta, ulazak bez ključa, bežično punjenje telefona, nadzor pritiska u gumama, spoljni retrovizori koji se preklapaju i šipka krutosti šasije u prtljažniku.

Nadzor na mrtve tačke i upozorenje za poprečni saobraćaj na zadnjem delu su standardni, mada samo automatski modeli mogu kočiti otkrivene prepreke, a ručni automobili mogu da otkriju samo opasnosti.

Iznad osnovnog automobila nalazi se Hiundai i30 N Premium, čija cena košta 47.500 USD pre troškova na putu, isključivo sa ručnim menjačem – nekadašnja cena je porasla za 3100 USD u odnosu na odlazeći vodeći model Lukuri Pack.

Dodaci opreme uključuju N Light zagrevana sedišta sa sportskim kašikama obložena alkantarom i kožom, grejani volan, prednji parking senzori, zadnja stakla za zaštitu privatnosti, brisači koji osećaju kišu, dodatni elementi unutrašnjih obloga Alcantara i elektro-hromatsko retrovizor.

Jedini dodatak opreme je panoramski krovni otvor, koji pokriva prvi i drugi red.

Dostupno je šest boja – Performance Blue, Engine Red, Polar Vhite, Shadov Grai, Dark Knight (tamno siva) i Phantom Black – dok su poslednje dve nijanse privukle premiju od 495 USD.

Hiundai i30 N 2021. godine zvanično će se prodati u Australiji u julu, mada CarAdvice zna da će prvi kupci stići u Australiju u narednih 24 do 48 sati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button