fbpx
Automobili

2021. cena i specifikacije Hiundai i20 N: Novi vrući poklopac po ceni od 32.490 dolara pre troškova na putu, odložen do oktobra

Dolazak Hiundai i20 N 2021. u australijske salone pomeren je za oktobar – šest meseci nakon prvobitnog planiranog predstavljanja.

Prema informacijama koje je danas objavio Hiundai iz Australije, novi vrući otvor i20 N koštaće od 32.490 dolara pre troškova na putu kada stigne u Australiju krajem 2021. godine – samo 200 dolara više od svog najbližeg rivala, Ford Fiesta ST.

Ispod poklopca motora nalazi se poznati 1,6-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem, koji šalje 150kV i 275Nm (ili 304Nm pri prekomernom pojačanju) na prednje točkove kroz ručni menjač sa šest brzina i mehanički diferencijal sa ograničenim klizanjem.

Hiundai Europe navodi brzinu od 6,2 sekunde od 0-100km / h, prema maksimalnoj brzini od 230km / h. Pirelli gume omotavaju 18-inčne alu felne, a njima se pridružuju promenljivi sportski izduvni gas, birač režima vožnje (sa režimom N), kočne prednje kočnice od 320 mm i funkcionalnost podudaranja okretaja.

Sve funkcije koje se nude u Evropi standardne su u Australiji, uključujući 10,25-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai, Android Auto, digitalni radio i satelitska navigacija, 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata, premium zvučni sistem Bose sa sedam zvučnika, (jednozonski ) kontrola klime, ulazak bez ključa, start dugmeta, kamera za vožnju unazad i LED farovi i zadnja svetla.

Tu su i set prednjih sportskih sedišta (sa oblogama od tkanine), volan presvučen kožom, metalne pedale, prednji i zadnji parking senzori, bežično punjenje telefona, preklopni retrovizori, automatski brisači i rezervni točak za uštedu prostora.

Standardne sigurnosne funkcije uključuju autonomno kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka, asistenciju pri zadržavanju trake, asistenciju za praćenje trake, ručni tempomat, nadzor mrtvih tačaka, upozorenje za poprečni saobraćaj, upozorenje za poprečni saobraćaj, nadzor pažnje vozača i nadzor pritiska u gumama .

Dostupno je šest boja – polarno bela, performansa plava, elegantna srebrna, fantomska crna i zmajeva crvena – a neke koštaju dodatnih 495 dolara. Dvobojni krov Phantom Black može se dobiti na svim necrnim osnovnim bojama za dodatnih $ 1000.

Hiundai i20 N 2021. godine biće u prodaji u Australiji u četvrtom kvartalu 2021. godine (od oktobra do decembra), a prvi automobili će se pojaviti u salonima oko oktobra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button