fbpx
Automobili

2020. pregled Toiota Corolla SKS Hibrid sedan

Sa više prostora, većim prtljažnikom i Tojotinim impresivnim hibridnim pogonskim sistemom, da li je ova SKS limuzina odabir iz Corolle?

Vozim se tipičnom prigradskom ulicom u svojoj lokalnoj haubi u Donjim plavim planinama. Dugačak je oko kilometar, na jednoj strani je žbunje, a na drugoj kuće.

Blago je nizbrdo, a benzinski motor u mojoj Toiota Corolla SKS Hibrid limuzini iz 2020. godine ostaje potpuno uspavan. Upečatljivije je, međutim, kad dođem do završnice ulice, okrenem se i vozim nazad. Vozim smireno, ali ne polako, lagano ubrzavajući do oko 40km / h.

Benzinski motor kreće tek na otprilike tri četvrtine puta uzbrdo, trošeći mnogo manji deo goriva u poređenju sa vozilom sa konvencionalnim pogonom. Iako možda ne zvuči toliko impresivno, ovakve performanse hibridnog pogona dale su mi ukupnu potrošnju goriva od samo 3,8 litara na 100 km tokom moje nedelje mešovite vožnje.

Nije daleko Toiotina tvrdnja od 3,5 l / 100 km u kombinovanom ciklusu i ekonomska prednost da se ništa ne može podudarati u ovom segmentu ili cenovnom razredu. Unutar pogonskog sklopa sastoji se od 1,8-litarskog benzinskog motora, koji proizvodi 72kV pri 5200 o / min i 142Nm pri 3600 o / min, koristeći Atkinsonov ciklus sagorevanja, efikasniji od snage.

Radi u gotovo neprimetnoj kombinaciji sa električnim motorom snage 53kV / 163Nm i nikal-metal-hidridnom baterijom od 6,5 amp / sat. Sve to prolazi kroz CVT automatski menjač na prednje točkove.

Kada taj benzinski motor krene da pomogne ili premosti elektromotor, možete to primetiti. Ali nije ni glasno ni nervozno. Ako vam je muzika vrtela ili ste bili zaokupljeni razgovorom ili podcastom, verovatno je nećete primetiti većinu vremena.

Ako ne nameravate da poletite sa svetlima, možete da dozvolite električnom pogonu da diže mnogo tereta po gradu. Tih je, prefinjen i (naravno) efikasan. Nije brz, sa kombinovanom izlaznom snagom od 90kV koju navodi Toiota. Ali nije zamišljeno da bude brzo.

Sa velikim multifunkcionalnim ekranom ispred koji prikazuje detalje vašeg hibridnog pogona, osećate se primoranim da vozite hibridnu Corollu za ultimativna ekonomična prava hvalisanja.

Kažem da odaberete opseg, jer iako su uporedivi modeli hatch-a i sedan-a jednaki, ovaj drugi je veći automobil sa većim međuosovinskim rastojanjem i ukupnom dužinom igre.

U drugom redu ima više mesta, a prtljažnik je dvostruko veći (470L naspram 217L za poklopac Corolla SKS Hibrid). SKS je solidna specifikacija srednjeg opsega, sa 8,0-inčnim infotainment sistemom koji ima Apple CarPlai, Android Auto, digitalni radio i satelitsku navigaciju.

SKS Hibrid dobija 7,0-inčni višenamenski ekran ispred vozača, u odnosu na 4,2 inča kod nehibrida. Unutrašnjost je osnovna i neuredna, sa tankom centralnom konzolom i kontrolama klima uređaja.

Imate nekoliko držača za čaše i podlogu za bežično punjenje telefona. Postoji samo jedna USB tačka i jedan 12V utikač za borbu, što je verovatno nedovoljno u današnje vreme. Iako se dizajn oseća moderno, pomalo mu nedostaju boja i kontrast. Crna sedišta od tkanine (sa ručnim podešavanjem) dobro su ojačana integrisanim izgledom naslona za glavu, pružajući dobar odnos udobnosti i podrške.

Sedan Corolla dobija ANCAP ocenu bezbednosti sa pet zvezdica, koju je hečbek varijanta postigla 2018. godine i odnosi se na sve verzije Corolle. Dakle, vrlo je efikasan i vrlo siguran.

Dva važna polja za novo putovanje sa traženom cenom od 30.000 dolara. Ali kako je živeti sa tim? Pokazalo se da je Corolla Hibrid vrlo tih u gradu i na autoputu, posebno kada je na električni pogon.

I oko grada i na autoputu možete postići mnoštvo akcija isključenja motora. Kada motor radi, uglavnom je tiho, jer bruji oko 1200–1500 o / min. Sadite ga, a obrtaji skoče do 4000 o / min. U ovom trenutku je prirodno bučnije i dovoljno je naguravanja za većinu stapanja i preticanja i oko grada i na autoputu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button