fbpx
Automobili

2018-2020 Hiundai Kona Electric opozvan zbog greške baterije

Hiundai kaže da bi njegov potpuno električni terenac trebalo parkirati napolju dalje od zapaljivih materijala, navodeći rizik od požara iz baterije i sistema upravljanja baterijama.

Hiundai Australia izdao je opoziv na 796 primeraka svog SUV-a Kona Electric, navodeći potencijalnu grešku litijum-jonske baterije i sistema za upravljanje baterijama (BMS).

Pogođena vozila su modelne godine 2018-2020 i prodata su između 1. decembra 2018. i 29. februara 2020 U obaveštenju o opozivu, dostavljenom Australijskoj komisiji za konkurenciju i potrošače (ACCC), kaže se da „litijum-jonska baterija može imati unutrašnja oštećenja ili softver za upravljanje sistemom upravljanja baterijama (BMS) može prouzrokovati električni kratki spoj nakon punjenja“.

„Ako dođe do električnog kratkog spoja, to može dovesti do požara u vozilu koji može povećati rizik od ozbiljnih povreda ili smrti putnika, prolaznika i / ili oštećenja imovine“, nastavlja se u obaveštenju.

„Potrošači treba da pune svoja vozila samo do 90% kapaciteta baterije.“ CarAdvice je kontaktirao Hiundai kako bi saznao da li je bilo zabeleženih kvarova u Australiji. Ova priča će biti ažurirana svojim odgovorom.

Hiundai Australija je trenutno u procesu kontaktiranja oštećenih vlasnika, međutim ovde možete naći punu listu identifikacionih brojeva vozila za 796 automobila uključenih u opoziv.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button