fbpx
Automobili

2007 Mazdaspeed 3 Zeroes In on Fun

Kandidat je za našu naslovnicu otkako smo u avgustu 2005. godine primetili prototip koji kruži Nirburgringom. Sav je bio crn, usisavajući vazduh u ogromnu kapulu kapuljače i izbacujući ga pozadi kroz preveliki žalac. To je bio vagon, i izgledao je loše.

Mazda je kompanija sa predstavnikom za zbrinjavanje asfaltnih džokeja. Tegovi praznog vozila sa malo ugljenih hidrata, prihvatljivo rukovanje i pristupačne cene nalepnica su norma pod njegovim šatorom. I ranije su nas palili novi Mazde, samo da bismo bili razočarani. Dva nedavna Mazdaspeeda na našoj skali su ocenila samo „srednje zabavno“.

Nedostatak konjske snage i prefinjenosti, Mazdaspeed Protege završio je na trećem mestu od četiri u našem komparativnom serijskom trileru iz maja 2003. godine. I golub Mazdaspeed 6, četvrti od pet u februaru 2006. [„Svakodnevni heroji“]. Bilo je dosta udaraca, prosudili smo, ali nedovoljno laka. (Čini se da se javnost slaže jer Mazda od ovog pisma ima podsticaje za automobil.)

U prodaji dok ovo čitate, Mazdaspeed 3 kreće se od 22.800 dolara. To je otprilike 2300 američkih dolara jeftinije od osnovnog vagona Subaru Impreza VRKS iz 2006. godine, koji iznosi 25.120 američkih dolara (cene iz 2007. nisu bile dostupne u vreme štampe). Čak i u potpunosti opterećen paketom od 1715 USD (kožne obloge sedišta, ksenonske farove, LED zadnja svetla, šaržer sa šest CD-a, brisači koji osećaju kišu, putni računar i aluminijumske pedale), navigacionim sistemom od 1750 USD i kratkom listom jeftinih dodataka poput Kao podne prostirke, automobil dostiže 27.185 dolara.

Mazdaspeed 3 pokazuje da je kompanija slušala. Patuljasti Mazda 3 karavan – 26.896 prodatih 2005. godine, ili 28 procenata ukupne zapremine Mazde 3, što uključuje i najbrže prodavanu limuzinu – zavaljen je sa turbopunjačem (do 15,6 psi) DOHC 2.3-litarskim četvorocilindričnim direktnim ubrizgavanjem cilindrični motor iz Mazdaspeed-a 6 i Mazde CKS-7. Mazda smatra da su njeni kupci karavana mlađi, češće muškarci, stoga naporniji i veća je verovatnoća da će ih koristiti za automobil težak 3180 kilograma, nabijen sa 263 konjske snage i vraćajući se samo 18 milja na milju kada je bičevan.

Čučeći na svojim 18-inčnim točkovima i noseći dodatnu plastiku koja vara vetar, Mazdaspeed 3 je pogodan za akciju. Kašike ojačane masnoćom sa crvenim šavovima i vezom “Mazdaspeed” suočavaju se sa belo obrubljenim merilima na crtici što dokazuje da je Mazda zaista spojila unutrašnje obloge i završnu obradu. Za razliku od Mazdaspeed 6 i CKS-7, obojice vozača na sva četiri točka, Mazdaspeed 3 stavlja svoju konjsku snagu i 280 funti obrtnog momenta samo na prednje točkove, čineći obrtni momenat verovatnijim od sutrašnjeg izlaska sunca.

VISOKI: Spremni za ubistvo VRKS-a trećom brzinom, zategnutom i zategnutom šasijom, civilizovana vožnja. Mazdini inženjeri su čvršće uvrtali žice ovjesa s ciljem da smanje utabanje u zavojima i tokom brzih prijelaza, a da ne pokvare relativno gipku vožnju baze 3. Dakle, prednja i zadnja zaštitna šipka su deblje za 0,2 inča svaka. Veće stope opruga (43 procenta napred, 30 procenta pozadi) i monocevni udarci sa jačom kompresijom i podešavanjem odskoka smanjuju pokrete tela. Za sve 2007 3, Mazda je takođe preselila prednje karike i nosače za kontrolu prstiju na zglobovima kako bi još više probudila upravljanje u zavojima.

Kočnice Mazdaspeed-a 3 pojačavaju se novim pojačivačem sa tandemskim otvorom kako bi se povećala zapremina pojačala i, prema tome, sila kočenja, dok je paket bio uski. Spreda, tamo gde je to bitno, vozi par čeljusti sa Volvo S40 koji drže 12,6-inčne odzračene diskove. ABS, kontrola vuče i kontrola stabilnosti su standardni. Što se tiče obrtnog momenta, Mazda je znala da će to biti Oscar.

Tako je napisao softver za upravljanje motorom s nijansom koja povezuje izlaz motora sa uglom volana. Podignite ga sa prednjim točkovima centriranim i dobićete celu limenku neželjene pošte. Ako se kormilo okrene za nekoliko stepeni ulevo ili udesno, računar odstupi od gasa za nekoliko procentnih poena da bi olabavio bočno povlačenje nosa. Ovaj automobil takođe dolazi sa Super LSD-om, za koji smo se preplašili da saznamo da je potpuno legalan. To je mehanički diferencijal ograničenog klizanja koji je isporučio GKN pozajmljen od RKS-8.

Mazdaspeed 3 je samo malo manje nezgodan za lansiranje od svemirskog šatla. Većina staza uz vučnu traku nestala je u prekomernom dimu guma. Ili su se ispuhali kada je vozač, pokušavajući da zaustavi osovinicu točkova, nehotice navukao otpadnu kapiju. Ili zgrabio pogrešnu brzinu spužvastim menjačem. Pozivi Mazdi dali su savete: stavite kvačilo na 2900 o / min, prebacite na 6000 – crvena linija je 6700 – i pomerajte se ravno kroz drugo i treće (što znači da se uopšte ne podiže – mehanički ekvivalent ispuštanja Steinvai-a na kvačilo i poluosovine i kršenje našeg postupka ispitivanja). „Ne brinite“, rekli su inženjeri, „neće se slomiti“.

Nije – čak ni nakon što je pločnik Bridgestone obojio u crno sa više od 30 hitaca. Grozničavo radeći menjač – niski omjeri u prvoj i drugoj znače da se dvije smjene dešavaju prije 60 mph – konačno smo oprli vrijeme od 0,8 do 60 mph u vremenu od 5,8 sekundi i četvrt milje od 14,4 sekundi pri 99 mph. Mazda 3 s 156 ks postiže 60 za 7,4 sekunde. Poslednja VRKS limuzina koju smo testirali trčala je šest do 60 sa 14,6 sekundi pređenih četvrt milje i sva četiri točka kopala [„Cheap Speed, Round 23,“ C / D, septembar 2005.]. To je razlika koju vredi znati. Takođe smo napravili više od uobičajenih zaustavljanja sa 70 mph, prevalili smo 167 stopa i zaokružili prašnjavi, manje savršeni skidpad da bismo proizveli 0,87 g vrednog hvalisavca.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button