fbpx
Automobili

Znatiželjna mešavina brzine i efikasnosti sa velikom mekom udobnosti. Jednostavno nije posebno zabavno

Dobrodošli u najmoćniji serijski automobil u dugoj istoriji Volksvagena. To je takođe prvi R model koji koristi električnu energiju. To je VV Touareg R, i to je automobil prepun „većine“, „prvih“ i „najvećih“, upisanih u njegovu podužu listu opreme.

Dobar posao, zaista, jer je takođe 71.995 funti pre opcija, od kojih je Lapiz Blue boja koju ovde vidite među skupljima sa 1.235 funti. To je nesumnjivo R boja, ali ipak košta više … Nepravedno? Međutim, ispod boje – i ploča – leži stvarni interes.

Ovo je plug-in hibrid, prvi za R značku, ali sigurno prvi od mnogih. To je poznata postavka Touaregovih ne tako dalekih rođaka, Audija K7, Bentlei Bentaige i Porsche Caiennea. Tako uparuje 3.0-litarski V6 benzinski motor sa turbopunjačem i električni motor za maksimalnih 462 KS, 0-162 mph za 5,1 sekundi i do 28 milja nula emisije ako ste lagane noge.

Da biste sve to lakše razumeli, tu su osmostepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka 4Motion, koji omogućavaju R-u da vuče 3,5 tone, čak i kada vas vuče samo elektromotor od 134 KS. Rečeno nam je da oko polovine kupaca Touarega redovno zakači stvari za zadnji deo, pa je to zaista koristan trik za zabave. Postoji fensi Trailer Assist sistem koji vam pomaže i pri parkiranju.

Postoji sedam različitih načina vožnje, a u svakom od njih izbor e-režima ili hibrida. I dalje od toga, izbor koliko energije baterije biste želeli da uštedite ako ne možete da se napunite kablom, ali vam je očajnički potreban (ili želite) neki domet EV na kraju vašeg putovanja. Među njima se nalazi sportski režim za povećanje pogonskog sklopa i vazdušnog oslanjanja na najatraktivniji nivo. I za razliku od najnovijeg Golf R-a, možete otpustiti kontrolu stabilnosti bez zaobilaženja nekoliko podmenija.

Par prednjih kočnih diskova od 400 mm – najvećih ugrađenih u bilo koji VV – sedi iza zapaljivih 22-metarskih aluminijumskih felni Estoril, koji pomažu u održavanju Touarega R 2,465 kg u nekom redosledu ako odlučite da vidite koliko zaslužuje R značku njegova šasija .

Što, s obzirom na to da se nalazi na vrhu pet R-a – od kojih je samo jedan trenutno tradicionalni vrući hečbek, deluje kao nešto čemu bi trebalo pre svega da se pozabavimo. Pročitajte kako VV Touareg R zapravo vozi …

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button