fbpx
Automobili

Vozač parkira automobil u hitnoj traci za hodanje psa, kažnjen sa 272 dolara

Sigurnosne rampe na strmim brdima dizajnirane su da štede kamione kada im ponestane kočnica. Jedan vozač automobila smatrao je da bi bilo dobro mesto za šetnju svog psa.

Neuki vozač uhapšen je zbog parkiranja automobila usred trake za hitne slučajeve kamiona – koja je korišćena za zaustavljanje odbeglog vozila pre samo dve nedelje – kako bi mogli da izvedu svog psa u šetnju obližnjim grmljem.

„Odvodnici za kamione“ ili „zamke za pesak“ dizajnirani su da zaustave teška vozila na dnu strmih brda ako im ponestane kočnica.

Ali jedan vlasnik Mitsubishi Miragea mislio je da bi to bilo dobro mesto za piknik ili šetnju njihovog psa, i platio je kaznu od 272 dolara zbog njihove nevolje – i, verovatno, zbog neprimećivanja masivnih znakova.

Patrolna policija autoputeva u blizini obalnog grada Vollongong, južno od Sidneja, obaveštena je o parkiranom vozilu i započela je pretragu obližnjeg područja kako bi pokušala da pronađe vlasnika vozila.

Prema Facebook stranici NSV Police Traffic and Highvai Patrol, „platno područja na kojem se nalazi vozač u obližnjem grmlju šeta psa“.

Policija je saopštila da je vozač „namerno parkirao svoje vozilo usred sigurnosne rampe da bi to učinio“ i „nije video nikakve znakove koji ukazuju na to da tamo ne mogu da se parkiraju“.

Vozaču je naloženo da prebaci vozilo i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 272 dolara.

Predmetna sigurnosna rampa korišćena je za zaustavljanje odbeglog kamiona pre samo dve nedelje (na slici gore), pokazujući važnost održavanja čiste zamke za pesak.

Komentatori na Fejsbuku bili su besni zbog vozačevih postupaka, a neki su sugerisali da bi trebalo da postoji karta zbog nedostatka zdravog razuma. Drugi su rekli da je to takav promašaj da bi trebalo da garantuje automatski gubitak licence.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button