fbpx
Automobili

Toiota bZ4Ks koncept – realan pogled na budući električni terenac

Tojotin električni terenac lansiran 2022. godine!
Nekoliko dana nakon objavljivanja najave, Toiota podiže veo na ono što najavljuje njen budući 100% električni terenac. Nazvan bZ4Ks, ovaj koncept, očigledno blizak budućoj industrijskoj stvarnosti, utire put 100% električnoj energiji u Toioti .

Automobil je razvijen u saradnji sa Subaru-om (primetićemo neke uobičajene stilske dodire, poput oblika zadnjih svetala pomalo ‘Impreza’) i rođen je na platformi e-TNGA koju je Toiota razvila upravo za sledeću generaciju električnih automobila .

Dizajn budućnosti
Estetski, Toiota bZ4Ks prikazuje zategnute linije, oštre ivice i dobro definisane površine. Na neki način, to preuveličava mišićavi stil koji je već prikazan u poslednjoj generaciji Rav4. I približava se dizajnu Lekusa.

Kao i mnogi električni automobili izgrađeni na istoj platformi, automobil ima dugačak međuosovinski razmak i kratke previse: neophodno rešenje za oslobađanje prostora za baterije, ali koje takođe omogućava stvaranje prostranijeg enterijera od automobila. iste veličine.

Unutrašnjost automobila je funkcionalna i prijatna. Predstavlja prilično jednostavan dizajn, ali sve samo ne ogoljen, u kojem se sve vrti oko velikog centralnog ekrana i određenih digitalnih instrumenata, postavljenih iza volana u vrlo naprednom položaju kako bi se povećao osećaj prostora i istovremeno vreme poboljšati vidljivost fronta.

Fleksibilna baza i pogon na sva 4 točka
Još ništa nije otkriveno u vezi sa mehanikom. Ali, predstavljajući e-TNGA platformu, proizvođač je rekao da je stvorio fleksibilan proizvod koji se može široko razlikovati u dužini, širini i međuosovinskom rastojanju i smestiti baterije različitih veličina.

Platforma može da primi jedan ili dva električna motora i, kao što je kompanija rekla, nudiće inteligentan pogon na sva četiri točka koji je rezultat Subaru-ovog detaljnog znanja u ovoj oblasti.

Cilj 2022, 2025 i 2050!
Proizvodni model koji će proisteći iz ovog koncepta Toiote bZ4Ks, koji će se od njega razlikovati samo u nekoliko sitnih detalja, kreće u proizvodnju u Kini i Japanu između kraja 2021. i početka 2022. godine i biće na tržištu u glavnom svetu. tržišta sredinom jula. ‘sledeće godine.

Ovaj model je prvi iz porodice električnih automobila koji nose akronim bZ (što znači “iznad nule”) koji se očekuje u narednim godinama i koji će pratiti Tojotu prema ugljeničnoj neutralnosti, postavljenoj na 2050. bZ4Ks takođe postavlja novi kurs kompanija koja će dovesti Tojotu da do 2025. godine ponudi 70 elektrifikovanih i 15 čisto električnih modela, dostigavši prodaju od oko 40% (procene se posebno odnose na Sjedinjene Države) ukupnog broja automobila na alternativna goriva (hibridni, tradicionalni električni i gorivne ćelije).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button