fbpx
Automobili

Lincoln Zephir Ime se vraća na lepu limuzinu za Kinu

Ime Lincoln Zephir vratilo se konceptnoj limuzini pod nazivom Zephir Reflection Previev, koja je danas predstavljena na autosalonu u Šangaju. Stilske tačke koje treba primetiti uključuju zadnji deo u stilu fastback i unutrašnje ekrane od zida do zida.

Ovaj Zephir bi mogao biti zamena za Continental, ili bi mogao biti manja limuzina veličine MKZ, ali u svakom slučaju je vrlo malo verovatno da će doći u Sjedinjene Države. Lincoln vraća istorijsko ime Zephir za novi konceptni automobil posebno za kinesko tržište. Iako je luksuzna marka nedavno otkazala svoje modele MKZ i Continental u SAD-u i sada ovde prodaje samo SUV-ove, kupce u Kini mnogo više zanima stil karoserije sa četvoro vrata.

Čini se da je ovaj koncept pokazatelj kako bi mogla da izgleda nova luksuzna limuzina Lincoln za Kinu. Sumnjamo da to mnogo znači za SAD, ali zanimljivo je zamisliti alternativnu putanju Lincolna. Ne znamo mnogo detalja o konceptu Zephir, pa je teško znati da li je dimenzija poput zamene za Continental ili je manji unos sličan sada već ugašenom MKZ-u zasnovanom na Fusionu. Njegov stil podseća na ono što smo videli na SUV-ima Aviator i Corsair, a pozadi ima staklenik sličan fastbacku. Unutra ima ekrane od zida do zida, kao što je trenutni trend.

Lincoln takođe nije dao nikakve naznake o osnovama konceptnog automobila Zephir ili pogonskog sklopa. Pretpostavili bismo da će eventualni serijski automobil koristiti neku vrstu plug-in-hibridnog ili električnog pogonskog sklopa. Pre nekoliko godina otkrili smo da je Lincoln još uvek držao zaštitni znak za ime Zephir u SAD-u i nagađali smo da bi novi model limuzine sa zadnjim pogonom koji nosi to ime mogao na kraju stići da zameni MKZ.

U ovom trenutku to se čini malo verovatnim scenarijem s obzirom da je Ford odustao od svih modela putničkih automobila i da se usredsređuje samo na kamione i terenca. Dakle, sumnjamo da ćemo ikada videti nešto poput ovog Zephira za američko tržište.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button