fbpx
Automobili

Sniženje cene za Volksvagen Tiguan R 2022, pošto je premium audio vraćen na listu opcija

Folksvagen Australija je snizio cenu Volksvagen Tiguana R za 2022. pre lansiranja – ali do smanjenja cene nije došlo bez smanjenja opreme.

Odražavajući sličan potez preduzet za novi Golf R hatch i karavan ranije ovog meseca, Volksvagen Australija je smanjio cenu novog SUV-a Tiguan R performansi za 1000 dolara, na 68 990 dolara – ali je istovremeno vratio Harman Kardon vrhunski zvučni sistem sa standardnog – odgovara opciji od 1000 dolara.

Dok je uklanjanje Harman Kardon sistema kao standardne opreme u Golfu R bilo neophodna mera osmišljena da spreči obustavu proizvodnje od nekoliko meseci zbog nedostatka poluprovodničkih čipova, njegovo uklanjanje u Tiguanu R deluje kao predostrožnost – za sada .

Folksvagen Australija kaže da je „svestan mogućnosti“ nestašice slične onoj koju ima Golf R – i uklanjanje sistema Harman Kardon sa liste standardnih karakteristika bi omogućilo da se proizvodnja Tiguana R za Australiju nastavi bez prekida, ukoliko bi sistem odjednom postaje nedostupan.

„Većina od više od 7000 iskazanih interesa i 1000 uplaćenih depozita za našu novu R gamu do sada je bila za Tiguan R“, rekao je direktor brenda Volksvagen putničkih vozila u Australiji, Michal Szaniecki.

„Da bi se linije održavale, Harmon Kardon postaje opcioni za Tiguan R kao što je to slučaj sa Golfom. Harman Kardon Tiguan R se još uvek pravi, tako da će biti i verzije sa standardnim audio sistemom sa osam zvučnika poznatim iz ostatka Domet Tiguana“.

Za više detalja o cenama i specifikacijama u Australiji za novi Volksvagen Tiguan R, kliknite ovde da pročitate raniju priču Drive-a.

Volksvagen Tiguan R za 2022. će biti lansiran u Australiji u aprilu, zajedno sa Golf R hatch-om – iako VV Australia kaže da Tiguan „neće početi da se vidi u salonima do maja ili juna zajedno sa Golf R karavanima“.

Australijske cene za 2022 Volksvagen R
Golf R otvor – 65.990 dolara
Golf R karavan – 68.990 dolara
Tiguan R – 68.990 dolara (pad za 1000 dolara)

Standardne karakteristike Volksvagen Tiguan R 2022:
4Motion pogon na svim točkovima sa R Performance vektorisanjem obrtnog momenta
21-inčne ‘Estoril’ aluminijumske felne sa direktnim nadzorom pritiska u gumama
Performansne kočnice sa plavim kočionim čeljustima
Adaptivni amortizeri
9,2-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir sa bežičnim Apple CarPlai-om, bežičnim Android Auto-om, satelitskom navigacijom i digitalnim radiom
10,25-inčni digitalni instrument tabla
Matrik LED farovi
Presvlake od napa kože specifične za R sa R logotipom u plavoj boji
Električna prednja sedišta sa memorijom
Ambijentalno unutrašnje osvetljenje u 30 boja
Tri-zonska kontrola klime
Ulaz i pokretanje bez ključa
Električna vrata prtljažnika bez upotrebe ruku
Prilagodljivi tempomat sa stop and go
Pomoć pri održavanju trake
Asistencija praćenja trake
Autonomno kočenje u slučaju nužde
Polu-autonomni parking
Head-up displej
Kamera od 360 stepeni
Opcije:
Harman Kardon zvučni sistem – 1000 dolara
Panoramski električni stakleni krov – 2000 dolara

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button