Automobili

Slušajte Corvette Z06 i ZR1, pogledajte Kona N.

Uber je ove nedelje najavio da će sa Valgreens-om omogućiti korisnicima da istovremeno rezervišu COVID-19 vakcinu i vožnju do zakazanog sastanka. Takođe je najavio da korisnici sada mogu rezervirati automobile za iznajmljivanje putem aplikacije, zahvaljujući novim partnerstvima sa Avisom i Hertzom. I tu je još jedan trik koji su odavno trebali da isprobaju: vozači sada mogu da naručuju i prikupljaju naloge za dostavu hrane dok su na putovanju. Samo zapamtite da vozaču morate dati napojnicu ako ih naterate da čekaju na liniji vožnje Taco Bell.

Ove nedelje u Sheetmetalu Bila je to spora sedmica za otkrivanja nakon naleta aktivnosti povezanih sa prošlonedeljnim autosalonom u Šangaju, ali ugledali smo C8 Corvette Z06 i Zr1 u videu objavljenom na IouTube kanalu na temu Corvette. Automobili su bili jako kamuflirani, ali ne može se sakriti zvuk radilice ravnog aviona V-8. Volksvagen je najavio GTKS Performance opremu za svoj električni crossover ID.4.

Nova varijanta imaće pogon na sva četiri točka i 295 konjskih snaga u poređenju sa zadnjim pogonom osnovnog modela i 201 konja. Ime opreme namijenjeno je klimanju glavom prema našem voljenom GTI-u, ali morat ćemo ga voziti prije nego što odlučimo da li je izmišljeni ID.4 dostojan te asocijacije.

Mercedes će dovesti svoj SUV GLC63 S od 503 ks u Sjedinjene Države, nakon što je prethodno američke kupce ograničio na elegantniji, ali manje korisni GLC63 S Coupe. Ta snaga dolazi od dvostrukog turbo 4.0-litarskog V-8 motora, a ako je kupe bilo koji indikator, trebalo bi da brzo plamti.

Hiundai je objavio detalje svog crossovera Kona N. Kona će biti drugi član porodice N u SAD-u (prvi je bio Veloster N, koji volimo). Prodavce će naći na prodaji ove jeseni sa 286 konjskih snaga turbo 2.0 litarskog motora.

Energetska nezavisnost Ford baterije za svoj Mustang Mach-E EV dobija od kompanije LG Chem, koja takođe isporučuje baterije za Chevrolet Bolt i druge EV-ove. Ali najbolji dobavljač uopšte nije dobavljač, zbog čega je Ford najavio novi projekat istraživanja i razvoja proizvodnje baterija u jugoistočnom Mičigenu.

Pokušaj, nazvan Ion Park, započeo je kao pilot prošle godine. Ford je već potrošio 100 miliona dolara na projekat, za koji se nada da će otkriti jeftinije i brže načine za izradu ćelija baterija za električna vozila. Ako projekat urodi plodom, moglo bi se isplatiti uložiti. Ford bi trebalo da lansira električni F-150, za koji sada znamo da će se zvati Lightning, sredinom sledeće godine. Porsche takođe dobija svoje EV baterije od LG Chem-a i takođe istražuje mogućnost izrade sopstvenih.

Porsche kaže da će graditi fabriku baterija u Tibingenu u Nemačkoj. Volksvagen, Porscheova matična kompanija, ima odvojene planove za izgradnju pola tuceta fabrika baterija širom Evrope, ali fabrika u Tibingenu biće specijalizovana za ono što je izvršni direktor Porschea Oliver Blume nazvao ćelijama baterija “visokih performansi”.

General Motors je već uložio gomilu novca u svoj vlastiti projekat baterija, nazvan Ultium, ali možda bi poželio da ima nezavisnost druge vrste nakon što je njegov radnički sindikat UAV iznio primjedbe na plan GM-a da potroši milijardu dolara na novi EV fabrika u Meksiku. Fabrika će proizvoditi baterije i druge komponente za EV-ove koji će se prodavati u Sjedinjenim Državama i širom sveta.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close