fbpx
Uncategorized

Sledeći Volksvagen Golf će biti električni

Folksvagen Golf bi trebalo da se vrati na električnu energiju kada nova generacija modela bude lansirana krajem decenije, potvrdio je generalni direktor Volksvagen putničkih automobila Tomas Šefer.

To poništava glasine da bi dugotrajni Golf – jedan od najprodavanijih automobila u Evropi, a sada u svojoj osmoj generaciji – mogao da bude odbačen od strane Folksvagena u korist električnog automobila ID.3 kompanije sličnog koncepta.

Govoreći na sajmu automobila u Los Anđelesu 2022. godine, gospodin Šefer je rekao da vidi prostor za buduću električnu verziju Golfa koja će koegzistirati sa ID.3, uprkos tome što su postojeći modeli bliski po veličini, pozicioniranju i cenama.

„ID.3 nikada nije bio naslednik Golfa, on je više Golf Plus“, rekao je on za Drive.

Na pitanje da li smatra da ima mesta za oba modela u Folksvagen liniji modela, gospodin Šefer je rekao: „Da“.

Šefer je potvrdio da Folksvagen trenutno razmatra opcije za svoje postojeće modele sa benzinskim i dizel motorima, od kojih mnogi postoje decenijama i nose vrlo prepoznatljiva imena, pošto kompanija postavlja svoje namere da postane električna na odabranim tržištima, uključujući Evropu, 2033.

„Imamo legendarna imena kao što su Golf i GTI. Bilo bi ludo pustiti ih da umru. Držaćemo se lične karte. logike, ali kultni modeli će nositi ime“, rekao je on o planovima Folksvagena.

Pozivanje na ime GTI koje se koristi na verzijama Golfa za performanse od 1976. godine, sugeriše da bi se legendarna značka mogla koristiti na električnim verzijama budućih Golf modela umesto GTKS naziva koji je Volksvagen koristio na sportskim varijantama ID.4 i ID.5 električna vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button