fbpx
Automobili

Rolls-Roice napravljen po meri Justina Biebera nije sa ovog sveta

Kada je kanadska pop zvezda Justin Bieber prvi put pogledala nečuveni jednokratni koncept 103EKS Rolls-Roicea, znao je da ga jednostavno mora imati. Problem je bio u tome što Rolls-Roice nije prodavao. Tako je „The Bieb“ uradio ono što rade svi ljudi sa neograničenim sredstvima – naručio je svoj Rolls-Roice zasnovan na futurističkom 103KSE.

Bieber se obratio poznatom proizvođaču automobila i prilagoditelju carina Zapadne obale, koji se proslavio početkom 2000-ih svojom ulogom u rijalitiju, Pimp Mi Ride. Ali uprkos dugogodišnjem iskustvu u prilagođavanju automobila, izvršni direktor i osnivač Carine Zapadne obale Rian Friedlinghaus priznao je da je Bieberov projekat gurnuo “kovertu onoga što postoji”.

Da bi ponovo stvorio jednokratni dizajn, Firiedlinghausov tim počeo je sa standardnim Rolls-Roice Vraith-om, skratio ga za 203 mm, dok ga je proširio za 304 mm.

Koristeći skener, tim je stvorio 3D sliku unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila donatora. Koristeći 3D sliku, Carina Zapadne obale je prilagodila kalupe za novi komplet karoserije Vraitha, uključujući možda i najupečatljiviju osobinu automobila, prilagođene poklopce točkova koji Vraithima daju izgled plutajućih na putu.

Spoljašnjost je završena u dvobojnoj kombinaciji sjajnog srebra i mat sive boje, dok je unutrašnjost transformisana dvobojnom kožom i mnoštvom dizajnerskih detalja po meri kako bi se automobil osećao „posebno“.

Vrhunski audio sistem dizajniran je i instaliran s ciljem da se Bieber „oseća kao da je u studiju“ dok je bio za volanom.

Projekat je trajao tri godine i ostavio je Bibera bez reči kada je prvi put video dovršeni automobil, zvanično nazvan „Uriel“.

Menadžer operacija Carine zapadne obale Čad Ut rekao je, „Ova stvar je suluda, to je verovatno najveći projekat čiji smo ikada bili deo, bar u automobilskom svetu“.

Nijedna vrednost dolara nije stavljena na prilagođenu izradu, ali donatorski automobil Rolls-Roice Vraith košta 645.000 američkih dolara u standardnoj opremi, tako da konačni trošak od sedam cifara ne bi dolazio u obzir. Ipak, The Bieb si to verovatno može priuštiti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button