fbpx
Automobili

MG Ciberster električni sportski automobil zadirkivao je još jednom

Objavljene su nove slike i detalji MG Ciberstera, uoči njegovog punog debija na autosalonu u Šangaju 19. aprila.

To je prvi put da smo videli koncept električnog sportskog automobila u potpunosti izvan stilizovanih skica, koje je napisao MG Advanced Design Center u Londonu, nadahnut crpljenim iz kultnog roadstera MG B iz 1960-ih.

Spredaj se nalaze okrugla LED svetla „Magic Eie“ – koja se otvaraju poput ljudskih očiju kada se automobil uključi – zajedno sa agresivnim donjim razdelnikom sa integrisanim LED svetlosnim elementima.

Pratite LED traku „laserskog pojasa“ pozadi i pronaći ćete kvadratni dizajn „kamm tail“, sa LED zadnjim svetlima u stilu Union Jack-a integrisanim u ravni sa zadnjim delom automobila.

“Ciberster je hrabra izjava koja snažno gleda u budućnost MG, dotičući se našeg nasleđa, ali što je još važnije nadovezujući se na našu vrhunsku tehnologiju i napredni dizajn. Sportski automobili su žila kucavica MG DNK, a Ciberster je za nas izuzetno uzbudljiv koncept, „rekao je Carl Gotham, direktor SAIC Design Advanced London.

MG je potvrdio da će koncept ponuditi maksimalni domet vožnje od 800 km i biti u stanju da sprint 0-100 km / h završi za manje od 3,0 sekunde.

Više detalja o konceptu MG ​​Ciberster biće objavljeno na sajmu automobila u Šangaju, počev od 19. aprila.

Portparol MG u Australiji rekao je CarAdvice-u: „Ciberster je dizajniran u partnerstvu sa Bilibili E-sports, a u konceptnom obliku će se predstaviti 31. marta“.

Nove slike po prvi put prikazuju unutrašnjost električnog kabrioleta i digitalni sistem za zabavu, zajedno sa zadnjim delom inspirisanim McLaren Elva i Porsche 911 Speedster.

Očekuje se da će dvosed imati domet veći od 800km, a lansiranje od 0 do 100km / h za manje od 3,0 sekunde.

Prema MG, silueta automobila odnosi se na klasični MG B iz 1960-ih. U zvaničnoj izjavi, kineski brend je rekao: “Spoljni dizajn ovog koncepta oličava ravnotežu zapanjujuće estetike i romantizma. Unutrašnjost se duboko razmatra sa mehaničkim performansama i pametnom tehnologijom, koja je stvorila do sada neviđeni supersenzorni virtuelni prostor.”

Nejasno je da li će predstojeće otkriće sadržati fizički primer automobila ili će, umesto toga – poput nedavnog predstavljanja SUV-a MG Marvel – biti potpuno digitalno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button