fbpx
Automobili

Peugeot planira ‘održivi rast prodaje’ u Australiji elektrifikacijom

Francuski brend lavova elektrifikaciju vidi kao put napred u Australiji.

Peugeot, preko svog lokalnog distributera Inchcape, želi da poveća prodaju u Australiji putem dvostepenog uvođenja priključnih hibridnih i električnih vozila.

Prvi korak je lansiranje hibridnog terenca Peugeot 3008 (dole) sa pogonom na sva četiri točka (dole) na polovini 2021. godine. To će verovatno slediti potpuno električni gradski otvor Peugeot 208 pred kraj 2022. godine.

U razgovoru sa CarAdvice na australijskom predstavljanju potpuno novog malog SUV-a Peugeot 2008, Kate Gillis – novoimenovani generalni direktor za marke Peugeot i Citroen u Australiji – potvrdila je dvostepeni plan.

„Peugeotova reputacija inovacija vidi da je pozicioniran da preuzme vođstvo sa potpuno električnom ponudom vozila u segmentu lakih automobila“, rekao je Gillis.

“Iako je još uvek u fazi proučavanja, Peugeot 208 (dole) izgleda kao idealan kandidat. Međutim, ono što možemo potvrditi je uvođenje plug-in hibridne verzije našeg najpopularnijeg SUV-a, na polovini 2021. godine.”

Na pitanje da li će novi Peugeot 208 doći isključivo kao električno vozilo ili će se redovne verzije sa benzinskim motorom takođe pridružiti ponudi, Gillis je rekao da “odluka tek treba da bude doneta”.

Pored elektrifikacije asortimana, Gillis je rekao da Peugeot ima svetlu budućnost na australijskom tržištu. Brend planira da vremenom održivo raste, usredsređujući se na iskustvo kupaca, za razliku od brzog.

„Naši planovi su da održivo razvijamo brend, zadržavajući ključnu demografsku kategoriju kupaca sredovečnih Australaca, i apelujući na novu, mlađu demografsku kategoriju sa jedinstvenim nivoom korisničke usluge“, rekao je Gillis.

„Vidimo da nas budući elektrificirani asortiman stavlja u najbolju poziciju da razgovaramo sa novom demografskom kategorijom“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button