Automobili

Ovaj Porsche 911 Turbo S (992) oslobađa svojih 900 KS na autoputu

Novi Porsche 911 Turbo S je prava fabrička raketa. Videli smo je kako uzima nekoliko sportskih automobila i superautomobila ranije, a rezultat je uvek bio (ili skoro) isti. Ali generacija 992 takođe pruža veoma dobru osnovu za naknadne modifikacije – motor i menjač i dalje mogu da podnesu dosta dodatnih konjskih snaga.

Nemačka kompanija LCE Performance proizvela je 911 Turbo S od 900 konjskih snaga (662 kilovata). I neizbežno, AutoTopNL kanal na Jutjubu odlučio je da ga isproba na Autobahn-u . Video počinje pregledom 911 , nakon čega sledi neka testiranja na sporednim putevima i, na kraju, probna vožnja na neograničenom delu nemačkog autoputa. I kakvo zadovoljstvo!

U prvoj polovini videa vidimo kako modifikovani 911 Turbo S radi veoma brzo ubrzanje, a video prezenter objašnjava da je automobil zaista sposoban da ubrza od 0-100 km/h za 2,6-2,7 sekundi za “osnovni” verzija. Modifikovana verzija može da startuje od 0 do 100 km/h za 2,4 sekunde!

Na autoputu, 911 Turbo S otkriva svoj puni potencijal i mora se reći da je impresivan. Dok krstari brzinom od oko 140 km/h, ubrzava do 200 km/h i više za oko dve sekunde. Brzina od 300 km/h postiže se uznemirujućom lakoćom, a maksimalna brzina postignuta na snimku je oko 316 km/h.

Ludo ubrzanje i veoma velika maksimalna brzina nisu jedini faktori koji čine ovaj 911 Turbo S apsolutnim speedsterom. Kako voditeljka objašnjava, i pored ogromne snage, automobil je i dalje veoma lak za vožnju i sve ide savršeno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close