Automobili

Otkriveni Maserati Ghibli i Levante F Tributo Special Edition iz 2021. godine, potvrđeno australijsko lansiranje

Maseratijeva velika limuzina i SUV dobijaju posebna izdanja inspirisana trkama, odajući počast kultnom F1 trkaču Huanu Manuelu Fangiou.

Maserati Ghibli iz 2021. godine i Levante F Tributo Special Edition su predstavljeni uoči australijskog lansiranja u junu 2021. godine.

Tiho predstavljeni na prošlonedeljnom salonu automobila u Šangaju, specijalno izdanje Ghibli limuzina i Levante SUV odaju počast Maseratijevoj trkačkoj istoriji, počev od globalnog automobilističkog debija tokom Targa Florio 1926. godine, pa sve do ranog učešća na trkama Formule 1 1950-ih sa Juanom Manuelom Fangio – s tim što je argentinski vozač pozajmio svoje prezime imenu specijalnog izdanja.

Dostupne su dve jedinstvene boje eksterijera: Rosso Tributo, odajući počast tradicionalnoj italijanskoj automobilističkoj boji (crvenoj) koju koriste Maserati trkački automobili 20. veka, plus Azzurro Tributo, namenjen referenci na jednu od boja grada Modene, gde je Maserati zasnovan.

Žuta čeljust i čeljusti od lakih legura odaju počast crvenoj i žutoj bojama Fangiovog automobila Maserati 250F Formula One.

Ostali naglasci uključuju crne 21-inčne točkove ‘Anteo’ na Ghibliju ili sjajne crne 21-inčne točkove ‘Titano’ na Levanteu, plus sjajne crne značke na lukovima prednjih točkova oba vozila, ambleme u obliku karoserije Maserati u boji karoserije u boji karoserije. -stubovi, i crveni ili žuti kontrastni šavovi za crno-bijelu kožu u unutrašnjosti kabine sa standardnim uklapanjem.

Detalji motora za modele F Tributo tek treba da se potvrde, međutim, šuška se da će evropski modeli ponuditi izbor benzinskih V6 motora sa dva turbopunjača, koji razvijaju do 321kV u S modelima.

Modeli Maserati Ghibli iz 2021. godine i Levante F Tributo Special Edition predviđeni su za prodaju u Australiji u junu 2021. Lokalne cene i specifikacije biće objavljene bliže lansiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close