fbpx
Automobili

Mercedes EKB: Svetska premijera 18. aprila

Potpuno električni kompaktni SUV debituje u Kini
Mercedes -EK će predstaviti potpuno električni kompaktni SUV EKB u nedelju, 18. aprila 2021. Svetska premijera održaće se uveče uoči prvog dana štampe Auto Šangaja 2021.

Zbog značajno poboljšane situacije sa COVID-19 u Kini, moguće je predstavljanje lokalnoj specijalističkoj publici. Snimak celokupne „EK Night“ tada će nam biti dostupan na mrežnoj platformi Mercedes me media od 15:30 kao video na zahtev.

Šta možemo očekivati od EKB-a? Pa … pored SUV-ova zvanih EKA i EKC , EKB će pronaći svoj model jaz u sredini prema ABC pravilu. EKB tako dodaje treći model u portfelj električnih SUV vozila. Pored toga, Mercedes je u svojoj paleti nedavno predstavio EKS luksuznu limuzinu i EKV e-kombi .

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Prema Mercedesu, EKB bi trebalo da „postavi novi standard u klasi električnih kompaktnih vozila svojim fleksibilnim prostorom, između ostalog“. Da bi se ispunio ovaj zahtev, nudi prostor za do sedam putnika. Ili možete izostaviti putnike i u EKB spremiti do 1.700 litara prtljaga.

Naravno, Mercedes još nije komentarisao pogone i veličine baterija uoči prezentacije. Međutim, pretpostavljamo da će barem ovi tehnički podaci u suštini odgovarati onima iz EKA-a. U brojkama, to bi značilo da EKB ima korisni kapacitet baterije od 66,5 kVh i, sa svoja dva elektromotora, daje sistemsku snagu od 140 kV.

Nakon VLTP ciklusa, Mercedes pušta EKA u dometu od 426 kilometara. Sa većim EKB-om, ovaj broj bi zato trebao biti nešto manji. Za poređenje: EKA je dugačak 4,46 metara, širok 1,83 metra i visok 1,62 metra.

Već je zanimljivo da će Mercedes prvo lansirati EKB u Kini. Evropska verzija bi trebalo da usledi ove godine. Amerikanci moraju najduže biti strpljivi. Mercedes ne planira da lansira proizvod do 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button