fbpx
Automobili

Lekus IS500, Vrangler 392

U sredu je predsednik Bajden potpisao izvršnu naredbu kojom se nalaže period od 100 dana za pregled lanca snabdevanja određenom robom, uključujući baterije za električna vozila, retke minerale i poluprovodnike koji uzrokuju kašnjenja u proizvodnji u automobilskim pogonima širom sveta. Na listi su i farmaceutski proizvodi. Pregled neće samostalno povećati ponudu tih proizvoda, ali Biden se nada da će rezultirati političkim preporukama usmerenim na jačanje domaće proizvodnje.

Ove nedelje u Sheetmetalu Mercedes je pokazao sledeću generaciju C-klase, koja bi trebalo da se proda trgovcima početkom sledeće godine. Automobili će biti duži i širi od odlazećih modela sa više prostora na zadnjem sedištu i ogromnim novim ekranom osetljivim na dodir. Dizajn podseća na manju A klasu, a četvorocilindrični motor čini 255 konjskih snaga uz pomoć 48-voltnog sistema startera / generatora.

Jeep kaže da će lansirati varijantu Vrangler od 470 KS pod nazivom 392 Rubicon, koju pokreće 6,4-litarski V-8 sa prirodnim usisavanjem. Pored ogromne snage, 392 je dva centimetra viši od običnog Rubikona. Lansirano izdanje 392 koštaće neverovatnih 74.995 dolara, a kasnija izdanja koštaće bar malo manje.

Lekus je najavio povratak V-8 motora na liniju IS 2022. godine sa IS 500 F Sport, koji će od 5,0-litarskog V-8 imati 472 konjske snage. Ovo bi mogao biti poslednji put da vidimo novu kompaktnu limuzinu na V-8, pa budite sigurni da ćete uživati.

U još radosnijim vestima o V-8, Land Rover je najavio da će staviti V8 sa kompresorom od 518 ks u verziju Defendera sa dve i četvoro vrata. Novi pogonski sklop trebalo bi da odbaci Defendera na 60 mph za 4,9 sekundi. Biće nadograđeni bitovi vešanja koji odgovaraju racier motoru. Potražite Defender V8 ovog proleća.

Ekspresna isporuka Posle više od trideset godina službe, poznati Grumman LLV kamioni koji su teglili oko vaše smeće konačno će biti zamenjeni. Američka poštanska služba dodelila je kompaniji Oshkosh Defense ugovor za zamenu kamiona.

Pobednički dizajn, koji bi trebalo da izađe na puteve 2023. godine, dizajniran je da bude kompatibilan sa električnom snagom ili sa konvencionalnim motorom i uključuje vazdušne jastuke, što se ne može reći za odlazni model. Recite šta želite o dizajnu (rekli smo puno), ali niski, kljunasti nos sigurniji je za pešake, a ogromno vetrobransko staklo povećava vidljivost. Kakva nada ostaje ako funkcija ne može trijumfovati nad formom u pošti?

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button