fbpx
Automobili

Kompanija koja nudi Teslin električni motor sa sandukom odgovara starijim V8 automobilima

Američka kompanija sastavila je električni sandučni motor dizajniran za zavrtnje direktno u ležišta V8 motora.

Želite li nadograditi V8 u svom Holdenu? Američka kompanija EV Vest kreirala je električni motor koji će se zavrtnjem ugraditi direktno u nosače motora za mali blok motora.

Koristeći Teslinu pogonsku jedinicu, ‘motor sa sandukom’ omogućava vlasnicima V8 automobila sa pogonom na zadnje točkove da se nadograde na potpuno električni pogonski sistem.

Jedinica se pričvršćuje zavrtnjima direktno na odeljke motora dizajnirane za male blokovske V8 motore, u susret pogonskom vratilu gde bi se menjač normalno povezao, a koji zatim ide na zadnji diferencijal i distribuira snagu na zadnju osovinu.

Sve što je potrebno je da se rezervoar za benzin zameni baterijama za napajanje električnog motora.

Dizajn takođe omogućava vlasnicima da promene koeficijent diferencijala automobila, pomažući u preciznom podešavanju isporuke snage bilo za ubrzanje ili za najveću brzinu.

U objavi na Fejsbuku kompanija je pokazala novi električni motor za gajbe dok je bila na lokaciji u Bonneville Salt Flats, nakon što je jurila rekorde brzine koristeći potpuno električne pogonske sklopove.

Kompanija takođe nudi komplete za pretvaranje električnih motora za starije automobile sa zadnjim motorom kao što su Porsche 911 i 914, Volksvagen Beetle i Karmann Ghia i Toiota MR2 sa srednjim motorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button