fbpx
Automobili

Jaguar F-Pace je osvojio nagradu za automobil godine za vožnju u 2022. Najbolji srednje luksuzni SUV

Jednostavno, stalno usavršavanje se isplatilo za Jaguar F-Pace.

Jaguar sada odgovara na sva ključna pitanja koja mu se postavljaju u ovom segmentu i nudi udobnost i praktičnost, sportske performanse, impresivnu tehnologiju, pa čak i solidnu vrednost za kupce.

Ne može se zanemariti ni ‘Jaaag prava na imenovanje na parkingu. Aspirativni status mačke koja skače je snažan kao i uvek, a sada osveženi F-Pace nudi nivo kvaliteta i prefinjenosti koji podržava tu klasičnu Jaguar strast.

Testirali smo početni nivo F-Pace S, sa 184kV / 365Nm 2,0-litarskim turbo benzinskim motorom sa četiri cilindra (postoje opcije sa šest i osam cilindara u rasponu ako želite još veći skok od svoje mačke) i otkrili performanse adekvatne za gradsko trčanje i dovoljno zabavne kada istražujete podešavanja dinamičkog režima vožnje.

Na kraju krajeva, dinamička sposobnost ovog automobila ostaje vrhunac.

F-Pace se oseća predivno uključenim i privlačnim na otvorenom putu, baš kao što bi pravi Jaguar trebao. Izbalansiran je i direktan, a istovremeno nudi udoban i luksuzan osećaj.

Potrošnja goriva se tvrdi na 7,5 L/100 km, a naša testna petlja je pokazala nešto više, ali i dalje u pojedinačnim ciframa na 9,2 L/100 km.

Automatski menjač sa osam brzina je dobro usklađen u pokretu, iako smo otkrili da je malo nervozan pri malim brzinama. Stop-start sistem je takođe bio malo neodlučan, ponekad.

Međutim, ovo su manje prepirke, jer je većina vremena za volanom F-Pacea potpuno prijatna.

Unutra, Jaguarova kabina se oseća podjednako posebno, sa revidiranim rasporedom, visokokvalitetnom razvodnom opremom i vrhunskim dodirnim tačkama. Sve je to veoma glatko, ali novi Pivi Pro 11,4-inčni infotainment sistem čini najveću razliku.

Od elegantnog i intuitivnog dizajna interfejsa do širine funkcija, koje uključuju povezivanje mobilnih aplikacija za praćenje vozila, sistem se konačno oseća uglađeno kao i ostatak automobila.

Standardni nivoi opreme su dobri, sa tehničkim standardom za pomoć vozaču u čitavom opsegu. Iako je naš testni automobil prilično konzervativna specifikacija, možete ići u grad kada pravite sopstveni.

Postoji nešto posebno u tome što ste u mogućnosti da napravite ‘svoj’ Jaguar, a sa bezbroj boja i ponuda za personalizaciju na stolu, da se poboljša ono što je solidna ponuda u standardnoj izvedbi, samo čini tu želju za ‘Jag’om još jačom.

Ukratko, F-Pace ima odgovor za svako pitanje.

Moderan je, praktičan i divan za vožnju. To što sada pruža bolju vrednost i vodeći u klasi infotainment sistem je jednostavno šlag na tortu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button