fbpx
Automobili

Infrastrukturni panel Victoria predlaže zabranu 2030. novih automobila na benzin i dizel

Novo istraživanje kompanije Infrastructure Victoria rezultiralo je 21 preporukom za smanjenje emisije državnih automobila – uključujući zabranu prodaje novih automobila na benzin i dizel do 2030. godine.

Panel zajednice – sastavljen od 211 stanovnika Viktorije – učestvovao je u jednomesečnoj virtuelnoj radionici u pokušaju da pronađe načine za ubrzanje usvajanja vozila sa niskim i nultim emisijama.

Preporuke takođe predlažu više punionica na javnim parkiralištima, program podizanja svesti zajednice, zakone o planiranju koji zahtevaju infrastrukturu za punjenje električnih vozila (EV) i finansijske podsticaje za podsticanje prelaska sa vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE).

„Procenićemo preporuke, oslanjajući se na dodatne dokaze i istraživanja kako bismo informisali naše savete vladi o ovom složenom pitanju kao deo ažuriranja 30-godišnje strategije infrastrukture Viktorije“, najavio je izvršni direktor Infrastrukture Victoria Michel Masson.

„Ovaj proces je otkrio da je smanjenje ili smanjenje troškova kupovine važno, ali postoji mnogo više mogućnosti, u stvari, prvih pet preporuka panela istraživalo je ideje koje prevazilaze finansijske podsticaje da bi se podstaklo veće prihvatanje vozila sa niskim i nultim emisijama“, rekao je Masson .

Bridget Vallence, viktorijanska ministarka za zaštitu životne sredine i klimatskih promena, dovela je u pitanje preporuke, ukazujući da bi bilo koja politika imala manji uticaj.

„Transportna industrija čini oko 20 procenata svih emisija gasova sa efektom staklene bašte, tako da preporuke„ zajednice “Infrastrukturi Viktorija daju ideje, ali nisu spremna rešenja u odnosu na to kako treba da Victoria postigne neto nultu emisiju do 2050. godine. , “Gospođa Vallence je rekla CarAdvice.

Iako su zabranu prodaje novih dizel i benzinskih automobila do 2030. godine pustile (ili uvele) Velika Britanija, Kalifornija i brojne države Evropske unije, te jurisdikcije obično imaju daleko strože zakone o emisijama novih automobila od onih koji se nalaze u Australija.

Lokalne automobilske kompanije sve su glasnije u vezi sa australijskim zaostalim propisima, koji samo zahtevaju od proizvođača automobila da ispune ciljeve emisije Euro 5 – koji su sada stari više od jedne decenije – što je rezultiralo da novija tehnologija ima prioritet za druga tržišta, dok se stariji pogonski sklopovi i dalje nude ovde.

Obraćajući se CarAdviceu, generalni direktor Volksvagen Group Australia, Michael Bartsch, odbacio je preporuke: „Infrastruktura Viktorijine dobro nameravane preporuke su obesmišljene očiglednom namerom vlade Viktorije da u povoju uguši nultu emisiju putem svog poreza specifičnog za EV. . “

U martu 2021. godine, viktorijanska vlada je u parlament uvela zakonodavstvo kojim se oporezuju vozila sa niskom i nultom emisijom. Ako glasanje prođe u maju, procenjuje se da će Viktorijancima biti naplaćeno stotine dolara za vožnju priključnih hibridnih ili potpuno električnih vozila.

„Ovaj ad hoc, misaoni balon politike – zajedno sa prećutnim neprijateljstvom Savezne vlade prema EV-ima – glavni je destimulator najvećem svetskom proizvođaču pristupačnih EV-a čineći Australiju prioritetnim tržištem“, rekao je gospodin Bartsch.

Gospođa Vallance se složila: „Vlada [države] poslat će zbunjujuću poruku ako iznenada zabrani prodaju vozila na benzin, istovremeno uvodeći novi porez na električne automobile, čineći ih težim za priuštavanje i uklanjajući svaki podsticaj za vozače da smanje njihov otisak ugljenika.

„Vozačima automobila i transportnoj industriji potrebna je hitna sigurnost i koherentna politika o smanjenju emisija, kao i infrastruktura potrebna da to podrži, umesto [vladinih] mehurića misli“, dodala je ona.

Komentari se javljaju manje od mesec dana nakon što je glasnogovornik Volksvagena rekao da CarAdvice Australija postaje „automobilski treći svet“ i samo nekoliko dana nakon što je Savezna vlada oštro kritikovana zbog navodnog korišćenja „dezinformacija i modeliranja“ kako bi opravdala svoje politike.

U avgustu 2020., opozicija je optužila Saveznu vladu da „spava za volanom“, nakon što je Savezna komora automobilske industrije – grupa lobija za velike automobilske kompanije u Australiji – kreirala sopstvenu šemu dobrovoljnih emisija.

Savezna vlada zadržala je svoje politike koje omogućavaju izbor potrošača i podstiču razvoj industrije.

„Analiza Odeljenja za industriju, nauku, energetiku i resurse pokazuje da subvencije za električna vozila na baterije nisu isplativa za poreske obveznike i predstavljaju skup oblik smanjenja“, portparol ministra za energetiku i smanjenje emisija, Angus Tailor, rekao je CarAdvice ranije ove nedelje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button