fbpx
Automobili

Hiundai opoziva 95.000 geneza limuzina, G80 na mogući rizik od požara

Hiundai je izdao opoziv za 94.646 svojih limuzina, uključujući Hiundai Genesis limuzinu 2015–2016 i Genesis G80 2017–2020. Sedani su opozvani zbog rizika od kratkog spoja u ABS modulu koji može dovesti do požara. Hiundai je u prijavi NHTSA-i rekao da nisu zabeleženi nikakvi padovi ili povrede koje su rezultirale.

Do danas su se dogodila dva srodna požara na vozilima u SAD-u i nijedan u drugim zemljama. Hiundai će početi da obaveštava vlasnike o opozivu početkom maja. Do tada, proizvođač automobila preporučuje da automobili parkiraju ispred i izvan zgrada. Hiundai je povukao 94.646 svojih limuzina zbog rizika od požara koji počinje od modula sistema protiv blokiranja kočnica (ABS). Opoziv uključuje sedan Hiundai Genesis 2015–2016, kao i Genesis G80 2017–2020.

Prema dokumentima koji su podneti Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA), požar može započeti kao rezultat električnog kratkog spoja u ABS modulu; vatra može započeti i dok su limuzine parkirane ili se voze. Trenutno Hiundai istražuje uzrok kratkog spoja u ABS modulu. Hiundai je rekao NHTSA da nisu zabeleženi nikakvi padovi ili povrede koji su usledili i da su od 10. marta u SAD potvrđena dva srodna požara na vozilima, a nijedna u drugim zemljama.

Hiundai je rekao da bi vlasnici trebali parkirati svoje limuzine dalje od konstrukcija u slučaju da požar počne dok vozila nisu u upotrebi. Prema dokumentima NHTSA, vlasnici mogu da vide ili osete dim ili da upale lampicu kontrolnog motora ili lampicu akumulatora pre požara. Vlasnici će biti kontaktirani radi zamene osigurača modula ABS početkom maja, a do tada mogu da provere internet stranicu opoziva NHTSA kako bi saznali da li je to pogođeno njihovim vozilom. Hiundai i njegova sestra, Kia, povukli su niz vozila zbog opasnosti od požara u poslednjih nekoliko godina.

AP je u priči od 9. marta procenio da su od 2015. godine Kia i Hiundai opozvali šest miliona vozila zbog rizika od požara ili otkaza motora. Još 2019. godine NHTSA je pokrenula istragu protiv Hiundai / Kia i tri miliona njihovih vozila zbog rizika od požara. Agencija je zaključila da je Hiundai / Kia delovala presporo da bi opozvala vozila, novčano ih kažnjavajući sa 210 miliona dolara, pored prisiljavanja na opoziv pogođenih vozila. Kia je porekla da je zaključak NHTSA istinit, ali je platila kaznu da bi izbegla pravnu borbu, navodi se u izveštaju AP. Ovaj sadržaj kreira i održava treća strana i uvozi ga na ovu stranicu kako bi pomogao korisnicima da daju svoje adrese e-pošte. Više informacija o ovom i sličnom sadržaju možete pronaći na piano.io

http://danasnje.co

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button