fbpx
Automobili

Chrisler dobija zadržavanje izvršenja pod Stellantisom

Smatralo se da su Chrislerovi dani odbrojani, međutim potencijalni planovi za pretvaranje proizvođača automobila u potpuno električnog stručnjaka mogli bi ga spasiti od izumiranja.

Chrisler je “stub” automobilske industrije i nastaviće da proizvodi automobile, prema rečima izvršnog direktora Stellantisa Carlosa Tavaresa.

Brend se suočio sa neizvesnom budućnošću nakon prošlogodišnjeg spoja FCA i PSA visokog profila – nazvanog Stellantis – zbog uske linije i sve manje prodaje.

Međutim, tokom virtuelne konferencije za štampu u SAD u sredu, gospodin Tavares je rekao: „Ne zaboravljamo da je Chrisler u prošlosti bio izraz automobilske američke tehnologije, najbolje tehnologije koja je bila dostupna u tom trenutku“.

„Tu postoji veza koju možemo [koristiti] da bismo se zaštitili u budućnosti, možda koristeći druge ideje poput autonomnih vozila, vozila sa nultom emisijom i visoko povezanih vozila“, nastavio je.

Linija Chrislera trenutno uključuje zastarelu limuzinu od 300 limuzina, zajedno sa pokretačima automobila Pacifica i Voiager na američkom tržištu. Trenutno se samo 300 prodaje u Australiji, a vrhunska varijanta SRT V8 nedavno je povučena zbog „proizvodnih ograničenja“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button