fbpx
Automobili

2023 Toiota RAV4 ažurirana novom tehnologijom, cena će verovatno porasti

Toiota RAV4 iz 2023. će u drugoj polovini ove godine pokupiti novu tehnologiju, uključujući revidirani softver za informaciono-zabavnu tehnologiju – i verovatno će porasti cena biti u skladu sa tim.

Ažurirani RAV4 će dobiti Toiotin infotainment sistem nove generacije – za koji se očekuje da će biti softver koji se može videti u luksuznom SUV-u Lekus NKS – sa Toiotinim povezanim uslugama, zajedno sa postojećim funkcijama Apple CarPlai i Android Auto.

Kao što je objavljeno prošlog meseca, sistem će verovatno biti ugrađen u centralni ekran od 10,5 inča na višim nivoima i pridružiće mu se digitalna instrument tabla od 12,3 inča na vodećim modelima (zamenivši ekran od 7,0 inča).

USB-C veze će se nalaziti u ažuriranom RAV4, zajedno sa dve nove aktivne bezbednosne funkcije: bezbednost pre sudara i pomoć pri upravljanju u nuždi.

Prvi proširuje autonomni sistem kočenja u slučaju nužde da detektuje i zaustavlja prepreke na raskrsnicama, dok će drugi automatski skrenuti da bi izbegao opasnosti ako je potrebno, pored kočenja za njih.

Čini se da će kupci popularnog porodičnog SUV-a srednje veličine platiti premiju za spisak nadogradnji. U saopštenju Tojote za medije se navodi: „Prilagođavanja cena će biti potvrđena bliže njihovom uvođenju.

Cena srednjeg SUV-a Toiota RAV4 porasla je u tri navrata u poslednjih 12 meseci za više od 2000 dolara ukupno za većinu varijanti.

Sredinom 2021. najprodavanija hibridna varijanta Cruisera sa pogonom na sva četiri točka počela je sa 46.415 dolara pre troškova na putu, međutim, isti model sada košta od 48.750 dolara.

Izvršni direktor Tojote u Australiji, Šon Hanli, rekao je: „Tojota uvek želi da obezbedi najnoviju bezbednost, povezivanje i multimedijalne tehnologije koje kupci žele.

Toiota RAV4 je trenutno najprodavaniji SUV u Australiji, sa 10.489 prijavljenih kao prodatih do sada u 2022. prema podacima o prodaji industrije VFACTS.

Prošle godine Tojota je prijavila 35.751 isporuku RAV4, nadmašivši svog najbližeg rivala – Mazdu CKS-5 – za skoro 50 odsto.

Toiota RAV4 iz 2023. treba da se pojavi u australijskim salonima u drugoj polovini 2022. godine, verovatno kao model 2023. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button