fbpx
Uncategorized

2023 BMV M2 recenzija: Međunarodna prva vožnja

Prva generacija BMV M2 izazvala je emocije sa religioznim žarom kada je lansiran 2015.

Odeljenje za automobile M Performance nemačkog proizvođača automobila konačno je dobilo zeleno svetlo da unese svoju magiju u kupe serije 2, i nije htelo da dozvoli priliku da mu izmakne iz prstiju, odlučivši od samog početka da mu obezbedi mnoge brzi delovi iz većeg M3.

Rezultat je bio zadivljujući – kompaktan sa dvoja vrata koji, iako nije bio preterano obdaren snagom u svom originalnom obliku, bio je prilično brz, super odzivan i izuzetno sposoban na bilo kom putu.

Da, prvi M2 je bio briljantan za vožnju. Ne najbrži, ali veliki angažman, kao i svi najbolji M automobili.

I postalo je još bolje!

Fajslifting 2018. doneo je ojačani model M2 Competition. Zatim je M2 CS stigao 2021. Više snage. Dodata brzina. Veća interakcija. Bio je to jedan od najboljih vozačkih automobila koji je ikada nosio poštovanu M značku.

Kupci mogu da biraju između standardnog šestostepenog manuelnog i osmostepenog automatskog menjača. Za razliku od M3 i M4, međutim, nema pogona na sva četiri točka. Kao deo napora da mu se pruži vrsta purističkih kvaliteta po kojima su bili poznati BMV-ovi raniji proizvodni modeli, novi M2 prkosno zadržava svoj tradicionalni raspored sa pogonom na zadnje točkove.

Sa ovim informacijama i velikim iščekivanjem otputovali smo u Feniks, Arizona, prošlog meseca da testiramo najnoviji model BMV-a.

Prvi utisci?

Pa, za početak, bikovski izgled je pravi znak.

„Ekstrovertiran i smeo“ prema rečima generalnog direktora BMV M Franka van Meela, novi M2 je svet daleko od standardne serije 2 u smislu stila, sa istaknutim novim prednjim branikom koji se može pohvaliti velikim vazdušnim kanalima i jedinstveno stilizovanom rešetkom koja je bez okvira, ali ukrašen BMV M značkom koja dominira na prednjem kraju.

A ni prema zadnjem delu ne postaje ništa manje ekstremno.

Duž bočnih strana nalaze se izbočeni prednji i zadnji lukovi točkova, široki pragovi ispod vrata, retrovizori u M stilu i standardni krov od ugljeničnih vlakana.

Pozadi se nalazi najmanji spojler za usne na prtljažniku, veliki novi zadnji branik sa vertikalno naslaganim reflektorima sa obe strane i, niže, difuzor od ugljeničnih vlakana sa četiri velike okrugle ispušne cevi.

Sve je praćeno standardnim prednjim 19-inčnim i 20-inčnim zadnjim aluminijumskim felnama – što je prvi put da je M2 ikada imao točkove raspoređene veličine. Široke su 9,5 inča napred i 10,5 inča široke pozadi i dolaze sa gumama 275/35 ZR19 i 285/30 ZR20, što novom modelu daje dodatnu mišićavost.

Voleo ili mrziti, novi M-auto svakako daje moćnu vizuelnu izjavu.

Novi model je prilično porastao u odnosu na stari M2. Dužina je povećana za 114 mm na 4575 mm, a širina je produžena za 33 mm na 1887 mm. Ipak je nešto niže nego ranije. Visina je pala za 7 mm na 1403 mm.

Dobar deo vizuelne privlačnosti novog M2 manifestuje se u njegovom strašno spuštenom stavu. Ovo je postignuto sa 54 mm dužim međuosovinskim rastojanjem na 2747 mm, zajedno sa prednjim i zadnjim tragovima koji su sada 38 mm i 4 mm širi nego ranije na 1617 mm i 1605 mm.

Da bi mu se dao neophodan integritet neophodan za vrstu vrhunskog kvaliteta upravljanja koje je pokazao njegov prethodnik, celokupna struktura karoserije je ojačana raznim merama, uključujući seriju podupirača čvrstog izgleda pričvršćenih na tornjeve prednjeg vešanja unutar motornog prostora .

Otvaranje vozačevih vrata takođe otkriva novo konfigurisanu unutrašnjost dva plus dva.

Sa prednje strane, ima jednu zakrivljenu digitalnu ploču sa 12,3-inčnim ekranom instrumenata i 14,9-inčnim infotainment ekranom na vrhu instrument table. Usvojen je umesto odvojenih ekrana za instrumente i info-zabavu koji se mogu videti na drugim modelima Serije 2. Ovde je uključena jedinstvena grafika digitalnih instrumenata sa M tematikom i meniji specifični za M, uključujući standardnu M Drive Professional funkciju sa M Traction Control, M Drift Analizer i M Laptimer postavkama.

Sve se zasniva na najnovijoj verziji BMV-ovog iDrive-a koji radi na Linuk OS8 operativnom sistemu, sa dodirom, okretnim točkićima i kontrolama govora, zajedno sa Apple CarPlai i Android Auto funkcionalnošću pametnog telefona.

Standardna M Sport prednja sedišta imaju integrisane naslone za glavu, ali naš test automobil je opremljen opcionim M karbonskim sedištima za trke. Sa visokim bočnim podupiračima, oni ometaju ulazak. Ali oni su strašno podržavaju kada ste unutra. Njihova lagana konstrukcija od ugljeničnih vlakana takođe služi za smanjenje skoro 11 kg od težine praznog vozila novog M2.

Ispred vozača je multifunkcionalni M Sport volan debelih ivica. Dobija dva crvena dugmeta – M1 i M2 – koji omogućavaju da se različiti režimi vožnje i drugi dinamički kvaliteti unapred podese za aktivaciju jednim dodirom. U prostoru za noge nalaze se pedale sa M-specifičnim aluminijumskim oblogama.

Sa kontrolama klima uređaja koje su sada integrisane u infotainment sistem, postoji samo nekoliko fizičkih kontrola, koje su uglavnom smeštene u centralnoj konzoli, uključujući crveni starter i razna dugmad za režim vožnje. Ručica menjača je takođe postavljena dalje napred nego kod starog M2.

Odgovarajuće je sportskog osećaja i sa vrstom luksuznih detalja koje biste očekivali od automobila koji košta 28.000 dolara više od već dobro opremljenog M240i kDrive.

Među standardnom opremom za australijske modele su LED farovi, head-up displej sa M-specifičnom grafikom, trozonski klima uređaj, grejanje prednjih sedišta, kožni presvlake Vernasca, bežično punjenje pametnih telefona, BMV-ov Live Cockpit Plus paket sa BMV mapama navigacioni sistem, ambijentalno unutrašnje osvetljenje, Harman Kardon zvučni sistem i 5G bežično povezivanje.

Značajne opcije uključuju karbonski paket od 14.000 dolara, koji se sastoji od M Carbon prednjih sedišta, raznih unutrašnjih ukrasnih elemenata od ugljeničnih vlakana i Michelin Pilot guma.

Tu je i sveobuhvatna lista sistema za pomoć vozaču, uključujući standardno upozorenje na prednji sudar, prikaz ograničenja brzine, upozorenje o napuštanju trake i funkcije kontrole udaljenosti pri parkiranju. Opcije ovde uključuju aktivni tempomat sa stop-and-go i pomoćnikom za vožnju unazad.

Nikada ne biste kupili M2 zbog njegovog smeštaja ili sposobnosti nošenja tereta. Međutim, povećanje međuosovinskog rastojanja oslobodilo je malo više prostora za noge pozadi. U međuvremenu, prtljažni prostor je isti kao i ranije sa 390L.

Pritiskom na crveno dugme za pokretanje na centralnoj konzoli potvrđujete da najnoviji M2 pravi sve prave zvukove. Postoje veći filteri za čestice i druge mere za filtriranje izduvnih gasova kako bi se novi motor zadržao na desnoj strani zakonodavca, ali ipak uspeva da privuče vašu pažnju hrapavim zvukom kada se paljenje uhvati.

Prebacivanje u sportski režim otvara elektronski kontrolisane klapne unutar izduvnih gasova za dodatnu zapreminu i nešto dublju notu od one kod starog M2 kada počnete da dodajete nekoliko obrtaja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button