fbpx
Automobili

2022 Volvo KSC60 cena i specifikacije

Potvrđene su australijske cene i specifikacije za obnovljeni Volvo KSC60 iz 2022. godine, a vozilo je sada u prodaji.

Četiri godine od svog početnog predstavljanja, modernizovani KSC60 stiže u Australiju kao deo Volvo modela 2022. godine, koji sve modele sada odlikuje blago-hibridni benzin, priključni hibrid ili, u slučaju manjeg KSC40, električna snaga.

Ažuriranja za 2022. godinu uključuju nove prednje i zadnje branike, dodatak najnovijeg Volvo-ovog informativno-zabavnog sistema zasnovanog na Android Automotive, revidirani dizajn centralne konzole i nove dizajne točkova.

U početku su u ponudi tri varijante – Momentum, Inscription i R-Design – nudeći jedan od dva četvorocilindrična benzinska hibridna pogona, nazvana B5 i B6.

Veb lokacija Volvo Australia ukazuje da je priključni hibrid Polestar Engineered još uvek u prodaji, mada naizgled još uvek nije imao koristi od nadogradnje za MI22. Dizel varijante „D4“ su primenjene za MI22.

Paletu otvara B5 Momentum, po ceni od 68.540 dolara pre troškova na putu.

Snaga dolazi od 2,0-litarskog turbopunjača sa četvorocilindričnim benzinskim motorom uparenim sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, koji šalje 183kV i 350Nm – za 1kV manje u odnosu na stari T5 – na sva četiri točka kroz osmostepeni automatski pretvarač obrtnog momenta .

Dodatak blago hibridnog sistema – koji koristi malu bateriju, „integrisani pokretački generator“ (ISG) i regenerativno kočenje radi uštede goriva i poboljšanja performansi – vidi vreme sprinta od 0-100 km / h ocenjeno na 6,8 sekundi.

Kompletna lista standardne opreme može se videti na dnu ove priče, mada su najvažniji 9,0-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai, Android Auto i digitalni radio, 12-inčni digitalni sklop instrumenata, 19-inčni alu felne, bez ključa ulaz, prilagodljivi LED farovi, hendsfri vrata prtljažnika, električna prednja „komforna“ sedišta i bežično punjenje pametnih telefona.

Standardne funkcije pomoći vozaču uključuju autonomno kočenje u nuždi, prilagodljivi tempomat, pomoć pri centriranju trake, nadzor mrtve tačke (sa kočenjem), upozorenje za poprečni saobraćaj pozadi (sa kočenjem) i prepoznavanje saobraćajnih znakova, plus kamera od 360 stepeni i prednji i zadnji parking senzori.

Pokreće ga poboljšani benzinski četvorocilindrični turbopunjač i kompresorom od 48 volti i blagi hibridni sistem od 48 volti, koji putem osmostepenog automatskog menjača šalje 220 kV i 420 Nm na sve točkove.

Volvo navodi ukupnu potrošnju goriva od 8,0 l / 100 km – što odgovara starom T6 R-dizajnu, uprkos tome što je novi model razvio 26 kV manje i dobio blagi hibridni sistem – i vreme od 0-100 km / h od 6,2 sekunde (0,4 sekunde) sporiji od T6).

Paket Lifestile, takođe dostupan u čitavoj paleti, dodaje:
Zatamnjena zadnja stakla
Panoramski šiber
Ozvučenje Bovers & Vilkins OR Harman Kardon (s tim što je prvi dodao cenu oko 2500 USD)
Ostale samostalne opcije uključuju:

Panoramski krovni otvor (oko 3200 USD)
Ozvučenje Harman Kardon (oko 1900 USD)
Ozvučenje Bovers & Vilkins (samo natpisi i R-dizajn, oko 4300 USD)
Adaptivno vazdušno vešanje (oko 2700 USD)
Ventilirana i zagrevana nappa kožna sedišta (samo natpisi i R-dizajn, oko 3100 USD)
Head-up displej (samo Momentum, oko 2000 USD)
Show less

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button