fbpx
Automobili

2022 Škoda Fabia Monte Karlo zadirkivana, u redu za Australiju

Škoda je predstavila sportskiju verziju svog novog gradskog automobila Fabia, Škodu Fabia Monte Carlo iz 2022. godine – a vladini dokumenti sugerišu da je u redu za australijske salone.

Vraćajući se po četvrtu generaciju Fabie, natpisna pločica Monte Carlo označava najsportskiju varijantu Škodinog dugotrajnog gradskog automobila – umesto vodećeg modela RS visokih performansi – sa revidiranim spoljašnjim stilom, crnim akcentima, oštrijom melodijom vešanja i raznovrsnim enterijerom nadogradnje.

Dok Škoda Australija tek treba da iznese detalje o varijantama koje će njen novi gradski automobil Fabia biti ponuđen nakon lansiranja u martu ili aprilu, vladini dokumenti koje je Drive video ukazuju na to da je proizvođač automobila sertifikovao Monte Carlo za prodaju lokalno, bilo za predstavljanje u automobilu lansiranje ili kasnije.

Tizer skice nove Fabije Monte Carlo objavljene preko noći pokazuju revidirani prednji branik sa crnim umetcima i novim spojlerom na donjoj ivici, uz dodatak Monte Carlo oznaka luka prednjih točkova, i crne završne obrade za donji zadnji branik, poklopce retrovizora, bočne pragove, zadnji krovni spojler i oznake na vratima prtljažnika.

Unutra su u ponudi nova sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu za prednje putnike, dok je vozaču predstavljen trokraki kožni sportski volan (sa oznakom Monte Carlo), kožni menjač, crveni akcenti po celoj kabini i ukrasni umeci sa izgledom karbonskih vlakana.

Nema reči o tome šta će pokretati novu Fabiju Monte Karlo, iako su prethodni modeli u Australiji obično koristili najmoćniji motor u ponudi u okviru standardne Fabia asortimana – verovatno da će to biti 1,0-litarski turbo trocilindrični motor od 81 kV/200 Nm, ili 110kV/250Nm 1,5-litarski turbo četvorocilindrični, oba uparena sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Sportsko vešanje bi takođe trebalo da bude predstavljeno, kao i kod prošlih i sadašnjih Monte Carlo modela.

Škoda Fabia Monte Karlo iz 2022. godine verovatno će debitovati u narednim nedeljama. Tajming australijskog lansiranja tek treba da bude zaključan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button