fbpx
Automobili

2022 Porsche 911 GTS Coupe međunarodni pregled prve vožnje

Ako ste pročitali naslov na vrhu ove priče i razmišljate „ne još 911“, ne možemo reći da vas krivimo. Porsche je bio posebno aktivan poslednjih meseci i to nam je dalo priliku da vozimo mnogo mašina od nemačkog proizvođača automobila u poslednje vreme, uključujući i novi za 2021. 911 GTS ovde.

Među sve većom linijom Porschea, sada je u prodaji 21 različit model 911 u Australiji-više nego ikada u 58-godišnjoj istoriji automobila, ili nam je tako rečeno.

Kao i njegov direktni prethodnik, modernizovani model serije 991 predstavljen 2017. godine, novi 911 GTS serije 992 čini skoro četvrtinu tih modela 911, sa karoserijama kupe, kabriolet i Targa, kao i izborom tradicionalnih zadnjih točkova. pogon i opcioni pogon na sva četiri točka u nizu od pet članova.

Cene se kreću od 314.800 dolara za novi kupe sa pogonom na zadnje točkove 911 GTS, postavljajući ga relativno blizu 911 Carrera S sa pogonom na zadnje točkove od 301.300 dolara, ali mnogo dalje od 425 800 dolara sa pogonom na sva četiri točka 911 Turbo, od kojih novi model pozajmljuje razne nove komponente vešanja i kočnica.

Pocrnjena tema se nastavlja iznutra anodiziranim aluminijumskim okvirima za armaturnu ploču, centralnu konzolu i panele vrata, zajedno sa GT volanom sa rotirajućim prekidačem za način vožnje, presvlakama Race-Tek na četvorosmernim elektronski podesivim sportskim sedištima, Porscheovim paketom Sport Chrono, aplikaciju Track Precision i prikaz temperature pneumatika. Ako izaberete opcioni sedmostepeni ručni menjač umesto standardnog osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom, postoji i 10 mm kraća ručica menjača nego što je to slučaj u najnovijem 911 Carrera S.

Infotainment sistem, smešten u 10,9-inčni ekran osetljiv na dodir, usvaja novorazvijeni Porsche Communication Management (PCM) 6.0 softver sa većom računarskom snagom za brže vreme reakcije za navigaciju u realnom vremenu, funkciju preslikavanja za Android telefone zajedno sa dubljom integracijom Apple Music i Podcast usluge (sa iOS 13 i novijim), kao i nova glasovna komanda „Hei Porsche“.

Kao što smo navikli da vidimo od Porsche -a, postoji ograničen broj sistema pomoći vozaču kao standard, uključujući Varn and Brake Assist i ParkAssist. Ali za automobil koji košta preko 300.000 dolara mogli ste očekivati više. Funkcije kao što su pomoć pri zadržavanju trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova i prilagodljivi tempomat sve su opcije, koje se posebno dodaju ceni kada je navedena.

Kao i njegov direktni prethodnik, novi 911 GTS dobija turbo verziju Porscheovog ravnog šestocilindričnog benzinskog motora. 3,0-litarski agregat, postavljen u svom tradicionalnom položaju preko zadnje osovine, prima svoje jedinstveno podešavanje sa većim pritiskom pojačanja turbopunjača i drugim detaljnim promenama nad motorom koji koristi 911 Carrera S.

Na tipičan evolucijski način, Porsche napreduje sve svoje modele iz generacije u generaciju, dolazi do umerenog povećanja snage od 22kV pri 353kV zajedno sa povećanjem obrtnog momenta od 20 Nm pri 570Nm između 2300 i 5000 o / min u odnosu na stari 911 GTS. Poređenja radi, 911 Carrera S služi 331kV i 530Nm, dok 911 Turbo isporučuje 427kV i snažnih 750Nm.

Definitivno je hitnije od 911 Carrere. Upečatljive su performanse kada uhvatite nisku brzinu, postavite desnu nogu i dozvolite da obrtaji trče prema crvenoj liniji na otvorenom putu. U isto vreme, veliko raspoređivanje obrtnog momenta pruža 911 GTS ogromnu fleksibilnost u višim brzinama pri malim obrtajima pri alatiranju po gradu na delimičnim opterećenjima gasa.

Ovi Jekill i Hide kvaliteti stvaraju neobičan osećaj upotrebljivosti za automobil sa takvim oholim potencijalom performansi. Međutim, ne može se sasvim uskladiti sa blistavom brzinom 911 Turbo, koji ponovo radi na potpuno višem nivou. Čvrsto naslagani sedmostepeni manuelni menjač takođe ne voli da se žuri, povremeno se povlačeći dok prelazite kapije na promeni. Tu je i nepotrebna funkcija gašenja gasa koja uklanja radost iz pete i prstiju.

Porsche tvrdi da ubrzanje do 100 km/h iznosi 4,1 sekunde za kupe sa pogonom na zadnje točkove 911 GTS opremljen ručnim menjačem. Za bolje performanse odlučite se za menjač sa dvostrukim kvačilom, koji odseče dodatnih 0,7 sekundi od referentnog vremena sprinta na samo 3,4 sekunde. Ovo je poboljšanje od 0,2 sekunde u odnosu na stari model. Takođe je 0,5 sekundi brži od modela 911 Carrera S sa pogonom na zadnje točkove i 0,4 sekundi manje od vremena navedenog za pogon na sva četiri točka samo za 911 Turbo. Najveća brzina je u međuvremenu postavljena na 311 km/h za modele kupea sa manuelnim i dvostrukim kvačilom-oskudno poboljšanje od 1 km/h u odnosu na prethodni 911 GTS.

Sve to dolazi uprkos povećanju mase praznog vozila za 75 kg; Umereno povećanje dimenzija dovodi do toga da novi kupe sa pogonom na zadnje točkove 911 GTS naginje vagi na službenih 1545 kg u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukim kvačilom (priručnik je lakši za 35 kg), što mu efektivno daje isti odnos težine i snage kao njegov prethodnik pri 4,4 kg/kV uprkos povećanju snage.

Oni koji traže dodatnu nervozu mogu navesti takozvani lagani paket. Dostupan isključivo na modelu 911 GTS Coupe, on smanjuje težinu 25 kg sa sopstvene težine, smanjujući je na 1520 kg, i pritom blago smanjuje odnos težine i snage na 4,3 kg/kV. Mere ovde uključuju prednja sedišta sa ugljeničnim vlaknima, uklanjanje zadnjih sedišta, lagano staklo na prednjim, bočnim i zadnjim prozorima, 12-voltnu litijum-jonsku bateriju umesto standardne jedinice sa olovnom kiselinom i smanjenje zvuka mrtvi materijal u strukturi karoserije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close