fbpx
Automobili

2022 Mercedes-Benz EKS Enterijer teži novim visinama tehnike, luksuza

Mercedes-Benz je otkrio fotografije unutrašnjosti EKS električne luksuzne limuzine. Dostupni informativno-zabavni ekran Hiperscreen koji se proteže crticom je zaštitni stoper. EKS za 2022. biće u potpunosti objavljen 15. aprila i trebalo bi da se proda u leto. Ovo je prvi detaljan pogled na Mercedes-Benz EKS 2022. godine, potpuno električnu luksuznu limuzinu koja će uskoro stići na ulice u vašoj blizini.

Iako će mehanički detalji i detalji o performansama morati da sačekaju, Mercedes je pokazao fotografije unutrašnjosti i dao nam detalje o dizajnu ovog EV-a uoči njegovog pokretanja u proizvodnji. EKS će ponuditi informativno-zabavni ekran koji se prostire na kontrolnoj tabli (kao i minimalističniju alternativu), lukav dizajn enterijera, elegantan izbor materijala i futuristički enterijer sa svežim proporcijama, kao i izbor „zvučnih pejzaža“ dizajniranih da daju zvučne povratne informacije. vozaču.

Enterijer EKS-a prava je zvezda ove određene emisije. Spredaj i u sredini – pa, zapravo, koji obuhvata čitavu crticu – novi je Mercedes-Benzov hiperskran. Monolitni lim od stakla prostire se na celoj tabli, obuhvatajući instrument tablu vozača, središnji displej i prostor suvozača. Unutar tog staklenog lima nalazi se više ekrana koji omogućavaju fleksibilni, intuitivni raspored kabine i kontrola za zabavu. Hiperscreen može prikazati različite ambijentalne pozadine kada se ne koristi, dopunjavajući RGB ambijentalno osvetljenje u celoj kabini.

Ako vam je sve to staklo i zaslon manje od privlačnog, ne uznemiravajte se: Mercedes će ponuditi konvencionalniji vertikalno orijentisani plutajući ekran (na slici dole) poput onog u novoj limuzini S-klase. Lebdi neposredno ispred centra kontrolne table, usidren na središnju konzolu. U varijantama EKS bez hiperzaslona, pločica umesto toga može biti prekrivena raznim drvetom, metalom ili drugim materijalima, sa nizom završnih obloga i dizajna. Koji god ekran da odaberete, centralna konzola odmah ispod je arhitektonska stvar koja delikatno lebdi između sedišta vozača i suvozača, ostavljajući ispod dovoljno prostora za odlaganje.

Dizajn eksterijera Još uvek nismo videli nekamuflirane fotografije spoljašnjosti EKS-a. Ali znamo da se zasniva na konceptu Vision EKS i da će biti umešno lišen preteranih detalja, preferirajući glatke lukove i aerodinamički zaobljene ivice u odnosu na tvrdo oštri kiber-distopijski stil futurističkog dizajna.

Jedna lučna linija, nazvana linija „Jedan luk“, proteže se od zadnjeg dela prednjeg točka dobro, definišući krovnu liniju i prolazeći kroz zadnji deo automobila. U modernom poklonu klasičnoj električnoj inovaciji, zadnja svetla su napravljena po uzoru na spiralni oblik elementa staromodne Edison sijalice. Da bi se naglasila priroda EKS-a na električni pogon, hauba je mnogo kraća nego što biste je pronašli na luksuznoj limuzini pune veličine sa pogonom na sagorevanje; isto tako, zadnji prepust je vrlo kratak. Opcioni 22-inčni točkovi doprinose impozantnoj skali EKS-a.

Rezultat je dugačak međuosovinski razmak i duga kabina, koji bi trebalo da pruži puno unutrašnjeg prostora za putnike. Soundscapes Ako vam futuristički dizajn spoljašnjosti i enterijer mega-ekrana nisu dovoljni, možda ćete uživati u raznim zvukovima koje EKS ispušta tokom vožnje. Potpuno sintetizovan od strane Mercedes-Benz tima, veštački zvukovi vožnje kreću se od blage svakodnevne udobnosti za putovanje do agresivnijih, sportskih zvukova. Mercedes-ov dizajner zvuka Thomas Kuppers opisuje način rada Silver Vaves kao „mekan, elegantan … ne najemotivniji zvuk“.

Potaknite entuzijazam na Vivid Fluk za zvučni zapis inspirisan elektronikom ili sve do Roaring Pulse, koji Kuppers opisuje kao „posvećen ljudima koji se drže snažnih asocijacija sa moćnim mašinama. Zamislite velike, velike motore, turbine i dodajte im silu prirode, poput vulkana. “ Želite više informacija o Mercedes-Benz EKS električnoj luksuznoj limuzini? Imaćemo sve detalje kada EKS bude potpuno predstavljen 15. aprila uoči njegovog očekivanog dolaska na američke dilerske parke ovog leta.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button