fbpx
Automobili

2021. Nissan Patrol Nismo predstavljen za Bliski Istok

Predstavljen je Nissan Patrol Nismo iz 2021. godine, koji nudi smeli stil i dodatne performanse u odnosu na standardni model.

U ovoj fazi sportskiji Patrol Nismo izgleda kao da se neće nuditi u Australiji, jer Nissan razvija SUV specijalno za Bliski Istok – jedno od najvećih međunarodnih tržišta za Patrol.

Podružnica proizvođača automobila Nismo – odgovorna za Nissanove moto-moto kampanje, kao i za drumske automobile visokih performansi – odgovorna je za ručnu izradu 5,6-litarskog benzinskog V8, oslobađajući dodatnih 21kV u odnosu na standardni Patrol za ukupno 319kV. Obrtni momenat ostaje na 560Nm.

Da bi pomogao Patrolu da zaobiđe krivine, Nismo je na svaki ugao postavio set amortizera Bilstein, kao i ojačavanje šasije i uklanjanje 4,5 kg neopterećene mase zahvaljujući lakšim 22-inčnim alu felnama.

Pored toga što Patrol čini vizuelno agresivnijim, Nissan kaže da je crveno obrubljeni karoserija funkcionalna, smanjujući podizanje na prednjem delu, dok zadnji spojler pomaže uglađenijem protoku vazduha preko automobila – što sve navodno poboljšava upravljivost pri višim brzinama.

Kupci imaju na raspolaganju četiri boje: crnu, belu, srebrnu i sivu.

Unutrašnjost je Patrol Nismo presvučena crnom kožom i crvenom alkantarom, crvenim kontrastnim šavovima i crnim volanom od alkantare sa spoljnim obodom od karbonskih vlakana.

Putnici uživaju u audio sistemu Bose sa 13 zvučnika, zajedno sa informativno-zabavnim sistemom kompatibilnim sa Apple CarPlai i bežičnim punjenjem pametnih telefona.

Iako kompanija trenutno ne planira da Patrol Nismo dovede ovde, australijski kupci mogu da se raduju sportskijem Patrol Varrior-u, za koji se očekuje da će sletjeti u prodajne salone 2022. godine.

Kao i Navara N-Trek Varrior pre njega, očekuje se da Patrol Varrior ponudi agresivniji izgled i zamenu dodatne opreme, bez ugrožavanja Patrol-ovih visoko cenjenih terenskih mogućnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button