fbpx
Automobili

Tojota Kluger je osvojio nagradu za najbolji veliki SUV za 2022. Vozni automobil godine

Dok su australijske porodice nekada putovale našim ogromnim kontinentom u Holden Commodores i Ford Falcons, veliki SUV je sada vozilo izbora za kupce koji žele praktičan, prostran, dobro opremljen porodični kamion.

To višestruko očekivanje od strane kupca znači da SUV koji je nekada bio rudimentarniji i manje uglađen, sada treba da označi mnoštvo polja.

Ne zavidimo na poziciji u kojoj je Toiota bila kada je u pitanju revizija Klugera. Već najpopularnije vozilo u tom segmentu, bilo bi lakše napraviti obrok od njega nego poboljšati popularni odlazeći model. Pa ipak, na tipičan Tojotin način, novi Kluger čini evolucione korake napred i čini dobru stvar još boljom.

Sa 2VD benzincem, AVD benzincem i AVD hibridom, jedina stvar koja nedostaje Klugerovoj ponudi je dizel. Međutim, efikasnost hibridnog pogona to suprotstavlja i osigurava da postoji Kluger koji odgovara većini kupaca. Počevši od nešto više od 47.000 dolara pre troškova na putu za Kluger GKS V6 sa pogonom na prednje točkove, Kluger asortiman se kreće do nešto više od 75.000 dolara pre troškova na putu za vrhunski Kluger Hibrid Grande AVD.

U celom opsegu, Kluger je udoban, sposoban i prijatan za vožnju. Bez obzira da li se krećete po gradu ili krećete na dugo putovanje, Kluger je visokokvalitetan porodični prevoz. Unutar kabine ima prostora i udobnosti za porodicu, sa raznovrsnom kabinom koja nudi obilje prostora za odlaganje i Toiotin uobičajeni osećaj za kvalitet i robusnost.

Nehibridni motor je atmosferski 3,5-litarski V6, koji proizvodi 218 kV i 350 Nm uparen sa osmostepenim automatskim menjačem. Toiota tvrdi 8,7–8,9 L/100 km u zavisnosti od varijante, ali po gradu ćete koristiti više od toga.

Kluger Hibrid, koji je naš izbor u asortimanu, koristi 2,5-litarski, četvorocilindrični motor, kao i električne motore za kombinovanu izlaznu snagu od 184 kV. Mali električni motori daju snagu benzinskom motoru i isporučuju snagu na prednje točkove preko e-CVT automatike, dok veći električni motor pokreće zadnju osovinu na zahtev.

Uprkos njegovom neospornom kvalitetu i načinu na koji se tako snažno takmiči u segmentu, postoje suptilne oblasti u kojima bi Kluger mogao biti još bolji. Prelazak na Hibrid daje veliku premiju, što je u redu ako možete da to priuštite. Voleli bismo da vidimo i da početni razredi dobiju korisna električna vrata prtljažnika.

Međutim, popularnost Klugera u takvom takmičarskom segmentu nije iznenađenje i nije slučajna. On je dostojan pobednik nagrade za najbolji veliki SUV vozač godine za 2022, čak i kada je u pitanju kvalitetna konkurencija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button