fbpx
Automobili

2021. godine predstavljen Volksvagen Caddi u Evropi, australijsko vreme je izbačeno

Lansiran je mali furgon kombi i vozilo za prenos ljudi, deleći dugačku listu karakteristika sa Golfom.

Volksvagen Caddi iz 2021. godine zvanično je predstavljen u Nemačkoj, a potpuno novi kombi i vozilo za prevoz ljudi trebalo bi da slete u Australiju sredinom sledeće godine – nešto kasnije od očekivanog vremena u prvom kvartalu kada je prvi put objavljen u februaru.

Novi Caddi zasnovan je na Volksvagenovoj najnovijoj MKB arhitekturi, koja takođe predstavlja osnovu za novi Golf 2021. godine.

To znači da novi Caddi ne samo da koristi pogonske sisteme i tehnologiju koja se nudi u predstojećem Golfu, već bi i maniri na putu trebali biti bliže usklađeni sa popularnim hečbekom, a ne tradicionalnim komercijalnim vozilom.

Brojni različiti stilovi karoserije bili su prikazani zajedno sa tradicionalnom konfiguracijom malog komercijalnog kombija, uključujući osoblje za prevoz automobila, kamp prikolicu i varijantu Maki sa dugim međuosovinskim rastojanjem (LVB), koja može da nosi dve (evropske) palete.

Međutim, u standardnom formatu, međuosovinsko rastojanje Caddi-a je poraslo u odnosu na svog prethodnika, sa 2682 mm na 2755 mm. To znači 3,1m³ prtljažnog prostora ili do 3,7m³ u LVB Maki.

U sedmom sedištu za ljude, veliki panoramski krov se prostire na dva reda sedišta, dok su električna klizna vrata i otvor za vrata bez upotrebe ruku sada opcionalni.

I dizel i benzinski motori mogu se prilagoditi ili šestostepenom manuelnom ili sedmostepenom automatiku sa dvostrukom spojkom, bilo u pogonu na prednje točkove ili u pogonu na sva četiri točka.

Međutim, kako su ovi motori dizajnirani u skladu sa strogim propisima o emisiji štetnih gasova „Euro-6d“ koji su na snagu stupili u Evropi 2021. godine, verovatno će Australija dobiti neke malo drugačije opcije pogonskog sklopa zbog naših opuštenijih zakona.

Uprkos tome što je zadržao ukupan oblik prethodnog Caddija, novi model je niži, širi i duži i ima veće otvore za klizna vrata i zadnji otvor. Takođe uzima nove LED farove i zadnja svetla, kao i opcione 18-inčne alu felne.

Kada će novi Caddi stići u Australiju? Iako konačna specifikacija i cene tek treba da budu objavljeni lokalno, glasnogovornik Volksvagen Australije rekao je CarAdviceu da će novi Volksvagen Caddi 2021. godine biti predstavljen sredinom 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button